Кунева: Не искаме прекалено много, ГЕРБ ни кара да искаме

OFFNews 03 ноември 2014 в 19:54 5095 3

Меглена Кунева

Не е вярно, че имаме големи искания за правителството. Напротив, ГЕРБ ни карат да искаме. Много настояват за конкретни имена от нас. Това заяви пред bTV съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок в парламента Меглена Кунева.

ГЕРБ не са направили предложение по официалния ред Радан Кънев да стане премиер. Има начин да се предложи премиер и това не е направено, посочи Кунева.

Мандатът за съставяне на правителство ще бъде връчен на ГЕРБ. Ние не сме рискова група, която от една малка парламентарна група ще направи премиер, каза тя.

Кунева задочно се включи в музикалния диалог между членовете на Реформаторския блок и ГЕРБ, като обяви, че нейното музикално предпочитание е арията „Несун дорма“ от операта „Турандот“, която в превод означава „Никой не спи“.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ нарече тези музикални закачки „непосилна лекота на битието“.
На въпроса дали съотношението 1:4 при разпределението на министерските места е съгласувано, Кунева обясни, че не е изчислявала какво означава това, но едно такова съотношение е справедливо.

Кунева допълни, че вече има изготвен вариант на декларацията за управлението, която обаче все още не е завършена. Тя съдържа 20 точки по всички важни сфери на управлението и ще бъде изпратена и на Патриотичния фронт и АБВ.

Водеща роля ще има ГЕРБ и техния преговорен екип. Програмата е отворена за присъединяване, но очакванията са за ПФ и АБВ, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови