Quantcast

Дончев: Кънев-премиер не е шега. Кунева: Не сме го обсъждали

Ивайло Анев Последна промяна на 02 ноември 2014 в 19:09 10344 21

Снимка Ивайло Анев

"Предложението ни Радан Кънев да бъде министър-председател не е шега", това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ след срещата между двете формации, която продължи повече от шест часа.

Меглена Кунева от Реформаторския блок заяви, че то не е било предмет на обсъждане и допълни, че това е интересно предложение, но от Блока са се концентирали върху програмната декларация.

"До вторник на обяд вероятно ще бъдем готови с всички останали елементи. Ако тя бъде приета, както сме я изготвили, това ни дава достатъчно сигурност, че има смисъл да се направи едно стабилно управление на България", допълни Кунева.

По думите й на срещата са били изчистени част от текстовете и остават само редакционни корекции, които тази вечер и утре до обяд ще бъдат огледани.

"На практика общо взето сме приключили с програмната декларация по ключови приоритети. Има 20 отделни теми по отделни приоритети, които са обяснени за програмна декларация достатъчно подробно с подточки”, заяви Кунева.

Тя беше категорична, че ако програмната декларация бъде приета, както е била изготвена на срещата, това дава достатъчно сигурност, че има смисъл да се направи едно стабилно управление на България. 

Томислав Дончев, който е част от преговорния екип на ГЕРБ, заяви, че са необходими предложения от страна на Реформаторския блок – техните виждания за структура, персонален състав на Министерски съвет и секторите, по отношение на които имат готовност да носят отговорност.

„Към момента това, което спира процеса по изготвяне на коалиционно споразумение, е липсата на този текст. Когато имаме предложения, преговорите могат да продължат”, добави Дончев. По неговите думи следващата необходима стъпка, за да има правителство, е коалиционно споразумение.

„Имаме общ документ, който единява волята, вижданията, целите, принципите и приоритетите на ГЕРБ и Реформаторския блок. Тази нощ предстои да бъде редактиран и окончателно приет утре сутринта. След това имаме намерението този общ документ да бъде представен на вниманието както на Патриотичния фронт, така и АБВ. Надявам се в този период на време текстът да бъде обществено достояние”, заяви Томислав Дончев.

"Програмната декларация е основа на регламентиране на разбирането ни за това как трябва да се осъществи управлението. Изпращайки я към нашите потенциални партньори, ние предлагаме да направят допълнение, но не и изменения."Това каза Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Тя заяви, че от ГЕРБ настояват от РБ да направят персонални предложения, защото много държат да има качествени ръководители.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2014 в 18:10

Долу го Радан Кънев много зле ПП ГЕРБ и ПП РБ!

03.11 2014 в 14:41

Ко стана бе, Рамадане? Насра са, а?Нал не щеше Бойко, а ква стана тя?! Май, топки йок :Д
Старите са го казали:
"Голям залък лапни, голяма дума не казвай"

03.11 2014 в 14:02

Ясно е - Радан Кънев няма как да е премиер сега. Самото предложение е стратегически обмислено и направено с цел да се създаде нова новина, по която троловете на герб да плюят дори гледам набързо създадоха и петиция да подписват. Свалянето на доверието у Радан Кънев удобно свързвайки го с Костов е основен приоритет на ГЕРБ. Кънев е един от малкото останали политици с достойнство и следователно не е удобен. Трудно ще му е. Аз очаквам догодина нови избори с още по-отслабен от медиите на мафията Реформаторски блок.

03.11 2014 в 09:45

Политическите запъртъци и дакели на гърбавия индийски лаборант с лилавите джуки са толкова ошашавени, че не могат да проумеят сами какво точно искат, ама ако може да е нещо друго! Е, на майка ви рунтавата къделя! Аз съм наясно какво искат – искат да са като потни мадури – хем да участват, хем да не влизат вътре, хем да им е кеф, хем да не носят отговорност! Е, няма как да стане! За да се спре с ра зиграването, ГЕРБ отиват на крайния вариант – предлагат на Радан Кънев да стане премиер, само и само мир да има, но той не само отклонява офертата, но и заявява, че „меко казано не е възхитен”, но без да коментира защо. Ами кога ще си „възхитен” бе, Рамаданчо? Или ти и ментора ти имате една единствена цел – саботаж на всяка стъпка, която ни вади от нашето блато, за да паднем в руското блато, така ли? Ако е така, разкрити сте!03.11 2014 в 09:06

7-дневният срок за представяне на кабинет след връчването мандата на Герб изтече?
Има ли закони в тази държава?

03.11 2014 в 07:45

Радане, сега очаквам да проявиш смелост и чувство за хумор и да отговориш, че ще приемеш да станеш премиер на РъБъ само ако Бойчето ти стане вице.

Да направим една петиция за Бойко вицепремиер.

03.11 2014 в 07:40

Идеята за Радан премиер е много добра. До свга рб бяха извън парламента и морето беше до колене. Ще спрем корупцията, все едно е влак. Ще оправим съда и прокуратурата все едно са разгонени моми ламтящи за близост. От страни е лесно. Всеки може да идентифицира 20тина порока на демокрацията в БГ и да лепне гръмка програма.

Обаче друго e във власта, когато ти се облещят 100-тина хиляди навикнали на корупция държавни служители. Друго е когато #кой придобие физическа форма и конкретни казуси и лъжи. Друго е когато трябва да пазиш единството на парламентарното си мнозинство от парите на мафията. Друго е да те накиснат шеф на сържава омотана в 25 години корупция, мафиотски игри, олигарси, финансови и политически игрички, натиск отвън и отвътре .......

Мисля, че идеята с Радан премиер или поне вице е супер. Нека от 1ва ръка види батака и сам почувства проблемите и после пак да говори как ще оправи нещо без време

03.11 2014 в 05:47

Йончеееев, Йончев,
няма нормален контакт с тебе и OFFNews, затова тука ше ти драсна нещо.

"„Като се говори за правителство на всяка цена, да кажем, че само преди няколко седмици изглеждаше почти невъзможно то да се състави. По-вероятно е да има кабинет. Ако се случи така, че да няма, това ще бъде грандиозен провал за ГЕРБ, при положение че всички искат да съставят правителство. Това ще бъде проява на некадърие", заяви Йончев."

Вместо да мънкяш сутрин, в следващото предаване направи някое предложение.

Ето ти едно:
Има правителство в момента.
Има парламент в момента.
Има неща за подписване в момента.
Има какво да се реши и подпише с Европа в момента(неотложно).
Нека си се договарят, през това време да действат за България.

Не ми благодари ми земи почни да мислиш.
И направи една отворена тема за контакт с OFFNews, дето освен да те псуваме, да можеш да прочетеш и нещо полезно. :)

03.11 2014 в 00:53

Радан Кънев не го пази на Русия!!!!!!!
Като на Нато,ЕС и САЩ!
а САЩ може да банкруптира!!
http://www.moreto.net/novini.php?n=217649&c=09&utm_source=flip.bg

02.11 2014 в 23:42

КАК ДА ИМА КАБИНЕТ,КАТО "ПРЕГОВОРИ" ВОДИ НАЙ-ПРОСТИЯТ,НАЙ-НЕКАДЪРНИЯТ ТИКВЕНИК ГАБРОВСКИЯ РАДИОВОДЕЩ ПЛЕШИВ ДОНЧЕВ.ТОВА Е ГАВРА С БЪЛГАРИЯ.