ГЕРБ готови да подкрепят Радан Кънев за премиер (видео) (обновена)

ОFFNews 02 ноември 2014 в 13:08 8886 61

Томислав Дончев
Томислав Дончев

Готови сме да подкрепим кандидатура на Радан Кънев за премиер, заяви пред журналисти Томислав Дончев от ГЕРБ преди началото на днешните консултации с Реформаторския блок за съставяне на кабинет.

Разговорите започнаха в 13 ч в стаята на ГЕРБ в Народното събрание.

Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови на други варианти, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", каза Дончев. В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира още той. 

От страна на ГЕРБ преговарящите днес са Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, а от страна на РБ - Меглена Кунева, Петър Москов, Корман Исмаилов, Божидар Лукарски и Николай Ненчев.

"Очакваме също и съгласие по коалиционното споразумение. И ние, като вас, сме притеснени от това, че много дълго се проточиха преговорите и искаме възможно най-скоро да получим отговора на Реформаторския блок. Готови сме с варианти за състав и структура на правителство", обяви Румяна Бъчварова преди началото на срещата.

Само преди два дни, на 31 октомври, тя коментира, че разговорите са за кабинет с министър-председател Бойко Борисов. Тя уточни, че това било решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а не на парламентарната група.

Евентуалните коалиционни партньори имат да обсъдят 12 страници програма, а два часа след началото на преговорите са били едва на трета страница.

До момента РБ или Радан Кънев не са коментирали официално идеята на ГЕРБ лидерът на ДСБ да оглави правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!