Крайни националисти правят нова партия

OFFNews 08 март 2018 в 08:04 13308 3

Крайни националисти правят нова партия

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Нов политически проект беше обявен от движението "Национална съпротива". В съобщение до медиите от движението обявиха, че новата партия ще се казва "Независимост", "защото именно това липсва на нашата държава в последните 74 години".

В съобщението се посочва, че партията ще има за цел да води "борба за една национално могъща, независима, обединена и социално справедлива България".

В съобщението се казва още:

Време е национализмът да се представлява от националисти, а не от актьорите, играещи само ролята на такива, които всъщност са най-големите крепители на статуквото! В България всички партии обслужват чужди интереси. Едни обслужват интересите на САЩ и Европейският съюз, други пламенно защитават интересите на Русия, трети са открито турски партии, ала общото между всички е това, че са вредни за България!

Време е тези, които направиха от националното предателство държавна политика, да си платят! Време е българинът да бъде защитен в собствената си държава! Време е да подсигурим съществуването на българските деца!

Време е за "Независимост"!

Движението "Национална съпротива" стана популярно с акциите си срещу имигранти и антигей протести в София.

През ноември 2016 година от движението обявиха, че започват акция в центъра на София, с която смятат да противодействат на "подмяната на населението на България с ислямисти", като за свой дълг приемат, че трябва да спрат този процес. Тогава от "Национална съпротива" призоваха сподвижници да се съберат в центъра на София. "Съберем ли се над 10 000 то тогава нищо не ще може да застане срещу нас и тогава предателите ще си платят, а нашествениците ще бъдат прогонени по дупките от които са изпълзели", се посочваше в съобщение до медиите.

По време на антигей протест в София през лятото на 2015 година сподвижници на "Национална съпротива" запалиха знаме на Европейския съюз, скандирайки: "Педерастите на съд! България тръгва по национален път!". 

Национална съпротива са сред организаторите на Луковмарш.

Според информация в Wikipedia Национална съпротива е неформална ултранационалистическа и антидемократична организация.

Национална съпротива бяха сред учредителите на Националистическа партия на България (НПБ), която обаче не беше регистрирана от съда. Сред учредителите беше местната секция на международната неонацистка мрежа „Кръв и чест”, неформални групи на лица, идентифицирани от журналисти като скинхедс („бръснати глави”) и крайни футболни привърженици („ултраси”), с паравоенни по семантика названия като „Национална Съпротива“ и „Офанзива“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

3

Кулин бан

08.03 2018 в 16:21

Да беше 1993-1995 година, да се заблудим.
Зад приказките са патриотизъм и национализъм се прикрива поредното национално предателство на русофилите.

10571

2

Hissarion

08.03 2018 в 09:29

Неонацизмът е срам за всяка страна. Невъзможно е да си едновременно неонацист и патриот, защото посрамваш страната си пред света.

7489

1

Angel Ivanov

08.03 2018 в 09:10

Просто фашисти проект на русофилското задкулисие!