Корнелия Нинова: Решенията в БСП се взимат по правила

offnews 06 август 2016 в 12:25 5237 2

Решенията след разговорите за кандидата ни за президент се внасят в НС на БСП и с гласуване от всички се определя кой ще бъде нашият претендент. Решенията в БСП се взимат по правила, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Дарик Радио.

По думите й всички трябва да разберат, че има ред в партията, който ще бъде извървян от началото до края.

Нинова каза, че е въведено и вътрешнопартийното допитване, което е новост в БСП.

„Знам, че не е лесно да се въведе този нов стил на вземане на решения в партията и да се превърне в нов стил на водене на политика”, коментира тя.

Лидерът на социалистите каза какви са стъпките, по които левицата върви:

„Направихме вътрешнопартийно допитване и членовете ни решиха, че трябва да се положат усилия да се обедини лявото и да се направи широка коалиция срещу ГЕРБ и дясното. Започнахме разговори и стигнахме до принципни съгласия с другите партии и граждански организации, че трябва да се обединяваме”, обясни Нинова.

Като втора стъпка тя посочи номинациите за президентските избори - те трябва да бъдат издигнати от структурите на БСП.

„Кандидатурите вече са издигнати”, обясни тя и продължи с третата стъпка: „С тези имена, които остават след самоотводите, отиваме на разговори с другите евентуални партньори вляво”.

На въпрос как ще обясни, че кандидатурата на ген. Радев е нейна, а не на Георги Първанов, Корнелия Нинова заяви, че това е една от много манипулации, които тя е чула.

„Няма нужда да убеждавам, защото той е номиниран от хората от над 20 общински партийни организации – те могат да кажат. Самите хора вътре в БСП знаят истината”, категорична бе Нинова.

Борисов е разколебан дали да се кандидатира за президент, защото кандидатурата на ген. Радев е причина за неговото видимо притеснение. Борисов не влиза в битки, които не е сигурен, че ще спечели, каза още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

06.08 2016 в 17:49

хе-хе..случайно попаднах на това и нямам думи. На нас сатира изобщо не ни трябва. Достатъчно е да си четем ей таквиз неща :)
http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova--Za-parvi-pat-vlyazoh-na--Pozitano--prez-2002-ra---kazaha-mi--che-nyama t-nuzhda-ot-men/105635/11/0
извинявам се, че това не е по темата, ама не се сдържах.Пък и малко е по темата....в по-широк смисъл.

12138

1

Окомер

06.08 2016 в 14:47

Предполага се че решението за Пеевски също е взето по правилата. Мая Манолова също оповести че изпълнява нарежданията на партията. Народа вълци го яли, омбудсмана слуша партията.