"Кога изкарахте и кога “дръпнахте” от улицата симпатизантите на ГЕРБ, г-н Борисов?"

OFFNews Последна промяна на 12 март 2015 в 16:27 5191 25

Снимка снимка: В. Гарнизов/Фейсбук

Кога изкарахте и кога “дръпнахте” от улицата симпатизантите на ГЕРБ, г-н Борисов?

Този въпрос задава "Протестна мрежа" на министър-председателя Бойко Борисов по повод думите му вчера в пленарна зала.

Вчера премиерът заяви, че неговата партия е дала „живата сила” на протестите срещу кабинета „Орешарски”.

„Ама това моделът КОЙ, ама какъв КОЙ, бе, какви пет лева има общо ГЕРБ с него? Нима от тая трибуна не ни сочеха с пръст? Къде бяха тогава Реформаторите и протестърите, да скочат да ме защитят? На улицата. На улицата бяха 100 души, като дръпнахме ГЕРБ от улицата след първите митинги. Останаха 100 души ей тука, отзад“, обяви премиерът от парламентарната трибуна.

"Протестиращите не са излезли с ваше разрешение, г-н Борисов, нито са чакали да им укажете кога да се приберат или да останат на площада", напомнят от "Протестна мрежа".

"Вие давахте ли разпореждания на симпатизантите на ГЕРБ кога да участват и кога да се оттеглят от протестите срещу правителството “Орешарски”?", питат от "Протестна мрежа" и очакват отговор от министър-председателя.

Вчерашното изказване на премиера предизвика редица критични коментари.

Първи реагира лидерът на ДСБ Радан Кънев, който определи думите на Борисов като "много некоректно изказване".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2015 в 14:02

Где Путин?

13.03 2015 в 13:38

ВСИЧКИ ВИЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ЦИРКАДЖИИ ОТ ПРОТЕСТНА МРЕЖА И ГЕРБАВИ ИЗМЕКЯРИ БЕЗ МОРАЛ, КЪДЕ БЯХТЕ, КОГАТО ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МУТРАТА ЗАЕДНО С АЛЧНИТЕ ПРОДАЖНИ ПАТЕРИЦИ ИЗТЕГЛИХА 16 МИЛИАРДА БЕЗ ЛИХВИТЕ!!!!!???? ЗА 1 МИЛИАРД ОПИЩЯХТЕ ОРТАЛЪКА, ЗА 16 МИЛИАРДА НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН! ЗА КАКВО НАДУВАХТЕ ВУВУЗЕЛИТЕ И БЕЗЧИНСТВАХТЕ ПО УЛИЦИТЕ– ЗА ДА ВЪРНЕТЕ МУТРАТА, КОЙТО ДА ВИ НАХЛУНЗИ С ОГРОМЕН ДЪЛГ ЗА НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД И ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С ПАСТИРКАТА ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО БОЙНО ПОЛЕ НА ГНУСНИ ЗАВОЕВАТЕЛСКИ МЕРАЦИ НА СВЕТОВНИЯ РАЗПАЛВАЧ НА ВОЙНИ!? КАКВО СПЕЧЕЛИХТЕ, ОСВЕН ДНЕВНИЦАТА ОТ ВИСЕНЕТО ПО УЛИЦИТЕ, ПО-ДОБРЕ ЛИ ЖИВЕЕТЕ, ПО-ЩАСТЛИВИ ЛИ СТАНАХТЕ НА ФОНА НА ПЪЛНАТА РАЗРУХА, ПОВСЕМЕСТНА МИЗЕРИЯ И СТРАДАНИЕ!?

13.03 2015 в 09:54

Толкова надежди имах за тези протести, излизах всеки, ама всеки ден на площада пред общината в Пловдив, шествах, виках, пях, водех децата си, дори се сприятелих с хората там, за да може няколко месеца по-късно да ги видя прикипрени до ЦвъЦвъ и БъБъ и накрая да се окажат половината от ГЕРБ другата половина от младежкото ГЕРБ. На протестите никой не говореше за партии, а за ценности, а сега? Сега е ясно шепа хора успяха да подведат недоволните, успяха да ни забаламосат доволно и сега си плюха на всички думи и ме убеждават, че Цецко е невинен, че Бойко е герой, че ГЕРБ едва ли не са дар от Бога. ШЕСЕГРЪМНА! Първо, щото им повярвах, второ, щото е пълно с такива. Са си плащайте заемите с радост, а Радан не иска ГЕРБ и Протестна мрежа е истина :D И после някой да ми каже, че нямаме чувство за хумор, то в България иронията не е висш пилотаж, тя е ежедневие! Протестите бяха обида към българите, обида и от страна на ГЕРБ и от страна на Реформаторите, и от страна на Протестна мрежа, и от страна на всички нещастници, които си позволиха да се изгаврят с недоволството ни.

13.03 2015 в 09:52

бОйко бОрисов е психопат!, дРагалевския цИганин е психо паток, а ти си една дърта бракма безделница дето си бара мандолината като чуе само името на мангасара от драгалевци, мама му и крадлива!

12.03 2015 в 23:03

Станчева, anton, лекар БГ...тъжно ми става, като виждам че гласове на разума, на нормалността на живия, неподправен социален рефлекс, на съпричасността, на гражданската солидарност потъват в тресавището на подправената демокрация, на идиотизма, на стадното чувство, на покварата...

...дъртата безделница №16/№19 която върви в комплект 20 30 плюса дори ако пише, че си изплакнала гъза с топла вода от драгалевци, на другия полюс - неуместно трескавия гьотферен giotwer (каква гной трябва да си, за да сложиш ник напомнящ турската дума за дупедавец??) ...

...а тези лайна от "протестна мрежа"??? "хепънинги"? арт-дизайнерски педрасории? "пърформънси"????

сравнете протестите в Истамбул 2013, вижте снимките, умните лица, човешки искрените лицата, уловените движения на Хората на площад Таксим и ги сравнете с режисирания арт-протест в София. Педали, платени пачаврички, канализирали, опитомили подло гнева, дали му леко лустро, малко одеколонче под мишниците, малко пудричка...
Ебем ти протеста!!!
Не пиано, цял симфоничен оркестър да бе излезнал да дуе музики пред парлама-парламента, пара не струва пред драматичността на самотния пианист на площад Таксим.
Говна!!!!
Орезилиха самото понятие протест!
Стана нарицателно на шикании, на менте, на шмекерия, на пошла режисура.
А Борисов, шушумигата, има един голям грях! Не смаза зимата болшевишкия бунт! Два шамара на хистеричния педал Станишко и работата щеше да приключи! Без жертви, без кръв!

Ех, добри, искрени - и малко, не се сърдете, наивни хора...

12.03 2015 в 22:52

Всичко ще си признаете! Ха-ха-ха-ха-ха...

12.03 2015 в 22:52

anton-е,колко ти плащат да осираш форумите?...А може би твоите интелектуални способности са толкова изключителни,че го правиш безплатно...но дали ти плащат или не,и в двата варианта всяваш за себе си отвращение в обществото...

12.03 2015 в 20:32

Аз ясно помня - когато протестите понамаляха, защото никой не им обръщаше внимание и имаше тиха опозиция подаваща само чинно вотове на недоверие, внедриха купените гербери в тях и те ги опорочиха. Точно тогава всички почнаха да наричат протестърите и протестите купени (каквито са и изборите за герб). Така се яхна протестът, че сега е срамно да протестираш, а има доста причини. Системата беше такава едните ги яхват, а другите ги следят по домовете и незаконно им взимаха лични карти. Заедно БКП, ДПС и ГЕРБ спряха смисъла от протести за по-малко от година. И ако сега някой казва, че не протестират заради правителството да се запита протестираха ли достатъчно хора последните 8 месеца срещу миналото правителство..

Гарантирано от ГРОБ.

12.03 2015 в 20:31

Я,
Драгалевската муха-лайнярка днес лети под № 16 !!?

Вчера бай ви Рамадан,
се обади с гъз разпран.
Щеше му се да е бомба,
или малък взрив поне,
но дупето го предаде,
фус...и епилог на ДСБ.

12.03 2015 в 19:00

лекарБГ -напълно съм съгласна с Вас.Когато протестирахме през 1996 и началото на 1997-това беше естествен израз на българите,на честните хора за справедливост и желание за установяване на истинска демокрация в България.От както ДС докара буквално кОбургота всичко спря-спряха реформите,на пазара се настаниха монополите и мафията започна да набира скорост.Колко партии ДС се опита да създаде в парламента,още от тогава и всичките все в "дясното пространство...Колко предатели,доносници бяха внедрени пак в дясно и в СДС...И всичко с една цел-да фалшифицират дясното пространство...така създадоха герб...ние живеем в един театър,който се разиграва пред очите ни и кукловодите са генералите от ДС...