Кънев: Модел КОЙ имаше, Борисов опростява нещата

Нели Чолашка Последна промяна на 12 март 2015 в 12:51 4773 14

Радан Кънев

"Естествено, че има модел КОЙ. Назоваването по този начин опростява нещата, все едно е лесно да бъде демонтиран."

Така съпредседателят на РБ Радан Кънев коментира днес в кулоарите на парламента изявлението на премиера Бойко Борисов от вчера, с което той омаловажи ролята на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски.

"Ама това моделът КОЙ, ама какъв КОЙ, бе, какви пет лева има общо ГЕРБ с него? Нима от тая трибуна не ни сочеха с пръст? Къде бяха тогава Реформаторите и протестърите, да скочат да ме защитят. На улицата. На улицата бяха 100 души, като дръпнахме ГЕРБ от улицата след първите митинги", заяви вчера Борисов. 

"Рухването на КТБ беше един от резултатите за това че има модел кой. Както каза бившият МВР шеф – гайка по гайка не трябва да го има до края мандата", обяви още Кънев днес.

Вчера той първо написа в социалните мрежи, че изказването на Бойко Борисов е "много некоректно", а по-късно обяви пред БНТ, че е лично обиден от думите му.

На въпрос обиден ли е на ГЕРБ, че не му дадоха председателското място в парламентарната комисия, която ще проучва казуса "КТБ", той обяви, че не може да бъде обиден.

"Имаше по принцип разговор между всички парламентарни групи комисията да бъде председателствана от РБ с принципния мотив, че ние сме били най остри по темата и с най много информация, разкрита публично от нас. Вярвам, че колегата Атанасова (Десислава Атанасова от ГЕРБ) е подходящ човек, така че ще работим, нищо необичайно", уточни Кънев.

Относно упрека на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов, че Реформаторите са преяли с власт, Радан Кънев каза: "Нашата работа е, когато другите си изпускат нервите, ние да не си ги изпускаме".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!