Кметът на Перник: Нинова не харесва хората, които сме победили ГЕРБ

Социалистите в града застават зад Станислав Владимиров

OFFNews 22 декември 2020 в 08:59 4476 1

БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа. 

Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров по бТВ. Поводът е, че от партията му се разграничиха от него два пъти - заради средствата за култура и заради намерението му да увеличи такса смет в града. 

Според Владимиров по телевизията на БСП се води кампания срещу него. „Очертава се
тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите“, смята Владимиров. 

От доста отдавна съм в партията, бил съм секретар. Аз съм потомствен социалист – прадядо ми е бил народен представител, това Корнелия Нинова не го знае, каза още той. 

Той твърди, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет на Перник. 

В града се очертава недоволство срещу плановете на кметството да реформира начина на отпускане на пари за култура, както и да закрие част от структурите. 

„Идеята е бюджетът да е 500 000 лева и на състезателен принцип да има част за финансиране. Различни гилдии са си запазили едни територии и не трябва да променяме нищо. Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки град, категоричен е кметът на Перник. 

Изпълнителното бюро на ОбС на БСП в Перник застава категорично и единодушно зад кмета социалист Станислав Владимиров. 

Местните социалисти заявяват, че двете позиции на националното ръководство на столетницата по повод предстоящи реформи в сферата на културата в Перник и във връзка с повишаването на такса смет в селата в Пернишко са прибързани и изработени без да е воден разговор с кмета и неговия екип, с групата общински съветници и без да се потърсят фактите.

В позиция до националното ръководство на БСП социалистите от Пернишко акцентират върху добрите резултати от управлението на Станислав Владимиров. Те посочват, че най- важната оценка - тази на хората вече е получена. БСП от повече от 15 години не е имала „Кмет на годината“, а сега с гласуването на хиляди хора от цялата страна Станислав Владимиров заслужено спечели този приз, се казва в документа, цитиран от БНР. Според местната структура на БСП, отзвукът от двете позиции на ИБ поставят партията в изключително деликатна позиция в навечерието на предстоящи парламентарни избори. „Внушенията, които се правят в тези документи, обслужват не само основния политически опонент на БСП в лицето на ГЕРБ, а и сриват доверието в нашата партия”, подчертават от БСП в Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

22.12 2020 в 11:42

И тоя е от цепнатите....
Кекимян го пита: С кой се чуваш по често, с Бойко или Корнелия...., а тоя отговаря, че с Нинова въобще не се чува!!!!
Какво повече да говорим!!!!