БСП застана срещу кмета си в Перник и заради ''вдигната такса смет с 800 %''

OFFNews 20 декември 2020 в 18:02 3602 0

Снимка bsp.bg

Станислав Владимиров

Дни след като Изпълнителното бюро на БСП се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров заради закриването на театъра и оркестрите в града, днес последва нова партийна санкция.

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава и от решението на кмета на Владимиров за "увеличена такса смет в селата от 2.5 промила на 19.6, което представлява близо 800 процента".

"За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците. Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали - за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се" - заявиха днес от ръководството на партията.

Според Изпълнителното бюро на БСП "поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров е в противоречие със социалната политика на партията и предизборната платформа за местни избори. Каквото от БСП се обещава в опозиция, трябва да се изпълнява и в управление."

Позиция на ИБ на НС на БСП е приета след сигнали от жители на селата от община Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови