БСП застана срещу кмета си в Перник заради закриването на театъра и оркестрите

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2020 в 20:34 2561 0

Изпълнителното бюро на БСП застана срещу кмета си в Перник Станислав Владимиров заради решението да бъдат закрити Общинският драматичен театър и съставите към Двореца на културата в Перник - Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър.

"Културата като обществена отговорност винаги е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи принципи на нашата партия и в провежданите политики досега. Да градиш може да се окаже бавна и тежка задача, отнема години; да рушиш е безразсъден акт, отнемащ само ден", се казва в позицията на партията.

Според бюрото немислимо и недопустимо е в община Перник, където БСП спечели последните местни избори, дори да се подлага на дискусия закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история.

"ИБ на НС на БСП определя като недопустимо публично заявеното обидно отношение на кмета на Перник спрямо културните дейци и настоява ръководството на община Перник да преразгледа решението си относно закриването на културните институции и съкращаване на техните служители", препоръчват от партията.

И допълват, че позицията, гласувана от бюрото с пълно единодушие, е приета след множество реакции на културни дейци от цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови