Кирил Йорданов отново в битката за кмет на Варна

OFFNews 28 август 2015 в 12:50 3994 6

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов отново ще се кандидатира за поста, обяви самият той на пресконференция. 

По думите му кандидатурата му ще бъде издигната от коалиция от партии, които в момента са в процес на регистрация, затова отказа да ги назове.

"Техните имена ще станат известни около 15 септември, когато трябва да бъде подписано предизборно споразумение", обясни Йорданов и допълни, че става въпрос за съществуващи партии.

Той беше категоричен, че не е водил разговори с АБВ, но районните структури на партията в районите „Одесос“, „Младост“ и „Приморски“ са го предложили за кандидат-кмет.

Бившият кмет заяви убедено, че има какво още да направи за Варна и че линията, която в миналото бил поел се е оказал вярна за развитието на града.

Новината коментира и настоящият кмет на морския град Иван Портних (ГЕРБ)

„Нека Кирил Йорданов да изкоментира каква ще е алтернативата. Всеки има право да прави пресконференции, нека да видим, че да можем да коментираме“, заяви лаконично Портних.

В същото време зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който оглавява и предизборния щаб на партията, призна пред журналисти, че е учуден от кандидатурата на Йорданов.

Кирил Йорданов беше кмет на Варна от 1999 до март 2013г., когато ГЕРБ оттегли политическата си подкрепа за него. Решението дойде след масови протести в морския град, като заради тях оставка подаде и тогавашния премиер Бойко Борисов. Оставката на Йорданов дойде и няколко дни след като пред входа на общината в града се самозапали активистът Пламен Горанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови