Кирил Йорданов подаде оставка

Последна промяна на 06 март 2013 в 12:02 6833 6

Кирил Йорданов обявява, че подава оставка. Снимка: Булфото
Кирил Йорданов обявява, че подава оставка. Снимка: Булфото

Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка.

Йорданов обяви дълго чаканото от варненци решение днес на брифинг, даден във фоайето на сградата на община Варна.

Оставката на Йорданов е едно от основните искания на протестиращите в Морската столица.

Оставката му поиска и Пламен Горанов. 36-годишният мъж се запали пред общината във Варна в знак на протест срещу групировката ТИМ и с искане за оставката на Йорданов на 20 февруари. Пламен почина на 3 март. Днес, в деня на национален траур заради смъртта му, Варна се прощава с него.

Дни преди оставката от ГЕРБ обявиха, че оттеглят политическата си подкрепа от Йорданов.

Днес вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов пък заяви, че Йорданов е бил "най-малкото зло", което партията е могла да направи, като излъчи своя кандидатура за града.

Като мотивите за оставката си Йорданов посочи, че е накърнено името му и достойнството на семейството му и че след всичко, което се случва в града, той не могъл повече да представлява варненци. Йорданов каза, че ще иска да бъде публикувана стенограма от заседанието на Общинския съвет, в което предупреждавал за събитията, които днес се случват във Варна. Той смята, че ситуацията в града е предизвикана умишлено, а самозапалилият се Пламен Горанов е станал жертва на сценарий. 

Пресконференцията беше кратка, като преди да се върне в кабинета си, Йорданов получи "Златен скункс". 

Вече близо месец варненци излизат на най-масовите в страната протести. Те изразяват недоволството си срещу монопола на групировката ТИМ и кмета Кирил Йорданов. Недоволството срещу кмета ескалира след като Пламен Горанов се запали в знак протест срещу управлението на кмета, който отказа да подаде оставката си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2013 в 15:13

Стига копи/пейства по сайтове вече... даже с правописните грешки... Смешник!

06.03 2013 в 14:06

Понеже конкретни статии с познатата 3-буквена мутромарка са по-стари, ето днес нещо, което споменава Сугарев в сайта си. Ако е вярно - това е прагматично изпълнимо и реално. Ако не е - трябва да се направи!
На Орлов мост вече се разпространяват листовки със следното съдържание: “списък с ефективни мерки за борба с престъпната групировка ТИМ: затваряме си сметките в ЦКБ, прекратяваме си застраховките в Армеец, изтегляме си парите от пенсионните фондове “Съгласие” и “Сила”, не посещаваме заведения от веригата “Happy”, не използваме услугите на авиокомпания “България Еър”. Ако всички се придържаме към тях, недосегаемата групировка ще премине в небитието.

06.03 2013 в 14:05

Арх. казва:
6 март 2013 в 12:25
Този със сигурност не е жертва, а за изкупление ще си говорим тепърва… Slavstail kazwa: Този не е жертва ,обаче Варналии сте и ще продължите да бъдете !За изкупление не може и да става дума ,особено когато става въпрос за стара номенклатура(съдия от градски съд=осъден=лудост) ! Поне се организирайте някак (гражданите) да си запушите дупките по пътищата във Варна ,за да не чакате още 13 години някой Кирил на квадрат да свърши това ,щото сте пълен резил пред туристите и летуващите !Станете " БУДИСТИ" най-накрая....ахаха !!

06.03 2013 в 13:09

Макар, че не съм варненец - вижте какъв е пробелма на града. Копирал съм го от друг коментар. ВПЕЧАТЛЕН СЪМ АКО Е ВЯРНО!
ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга - предлагат "решение". Тази "дейност" си има имена - нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност - не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е "плащано" да "оправят" парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително "апетитни". Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки - например изготвяне на ОУП
7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ - заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ - например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и "подаръка" от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление - 160 д-ка до Летище София.
Всичко това е нещо повече от КРАЖБА - това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България - не по малко от 1 000 000 000 лева
10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа "кон за кокошка". Например сделката "Графити" и поредната "дупка" Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им "Хотел Азалия" (построен директно върху пясъците на плажа) и "Тринити Парк", построен във Морската градина.
12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им "Слънчеви Лъчи" - Провадия
17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им "Зърнени Храни" България
18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента "партията на ТИМ" Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно осигурителното дружество ЦКБ Сила

Да обобщим какво имаме: ИЗТОЧВАНЕ, КАРТЕЛ, МОНОПОЛ, РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НЕИЗГОДНА И ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЦИЯ, пак ИЗТОЧВАНЕ, пак РЕКЕТ, и пак ИЗТОЧВАНЕ, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, КРАЖБА НА ДДС И АКЦИЗИ, и пак ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМАМИ, И ПАККАРТЕЛ, и отново КАРТЕЛ, ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПОЛИТИЦИ . И това е само върха на айсберга, видимата част от тяхната "дейност". Само господ знае какво има отдолу. Простата сметка показва, че тия са си присвоили през годините около 3 000 000 000 лева пара, открадната от всички нас. Това е повече от платеното до тук по проекта "Белене" + "Цанков Камък"!

Дори и малка част от това да е вярно, тя работата страшна...
В памет на Пламен, който изгоря заради тези боклуци, всеки да копира това и да го пусне из мрежите ПОНЕ ВЕДНЪЖ, за да не бъде саможертвата му напразна!

ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ САМО С ИСТИНАТА !

06.03 2013 в 12:24

До последно стиска сламката .... докато камъните все още са на земята.
Нямаме накъде да отстъпваме - ред е на общинския съвет. Който при гласуване на ОУП на града отказа с гласуване да изслуша - дори и един представител на протестиращите.

06.03 2013 в 12:16

Изкупителна жертва винаги трябва да има, за да е доволна масата.