Караджов: Не съм лъгал. Преброих 13 души, които ще минат в опозиция

Симона Костадинова 10 декември 2015 в 14:41 4508 11

Досега не съм ви лъгал за нищо. Щом ви казвам, че съм преброил 13 души, които са заявили, че ще минат в опозиция, значи е така.

Това заяви пред журналисти миналият в опозиция депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Вчера той и съпредседателят на Блока Радан Кънев обявиха, че ще бъдат опозиционни депутати след като парламентът отхвърли съдебната реформа, а министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка.

Никой от колегите им депутати от РБ не се присъедини към тях официално.

Караджов заяви, че лично е разговарял с депутатите, които също щели да минат в опозиция.

"Всички те са заявили ясното и, по онова време, непоколебимо мнение, че при оставка, при неприемане на реформата във вида й от юли, ще последва същото поведение като моето. Просто всеки ще избере подходящия момент да го направи", каза той.

Попитан дали случващото се е началото на края на Реформаторски блок, той заяви, че може би е началото на "истинския РБ".

Караджов остава в РБ, защото "в момента няма друга възможност по правилник, освен да независим депутат". Според него обаче така ще загуби много инструменти и предпочита да остане там, където са колегите му.

На въпрос какво означава, че е в опозиция, той отговори: "Означава, че няма да подкрепяме това така сформирано мнозинство. А това какво точно означава, вероятно ще го чуете в политическите анализи, които следват от политическите събирания на РБ".

Караджов каза още, че вече е депозирал оставката си като председател на транспортната комисия към парламента, както заяви вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!