Караджов: Договорът за ремонта на МиГ-овете вече е подписан

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2015 в 14:23 2937 3

Снимка БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов

Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов съобщи днес в парламента, че договорът Полша за ремонта на МиГ-29 вече е подписан.

Той обясни, че парафираният договор ще влезе на заседание на правителството следващата сряда.

По думите му полската страна би трябвало да притежава документи за правата си за ремонт на двигатели, да им бъде продължен животът, и ги е представила.

От БСП категорично отрекоха информацията. Говорителят на парламентарната група Атанас Мерджанов напълно изключи подобен договор да има юридическа и търговска стойност.

"Ако търговското дружество в Полша има някакви договорни отношения с производителя на МиГ-29 в Руската федерация, то този договор е за ограничен лиценз, за ремонт само на полските изтребители МиГ-29. Така че полската страна няма никаква възможност и лиценз да отремонтират самолети МиГ-29 от друга страна. Затова твърденията, че полската страна би могла да извършва подобни ремонти, са несъстоятелни", категоричен беше той.

По думите на Мерджанов ако такъв договор се подпише все пак, той смята, че българската страна ще влезе в много тежка съдебна сага.

Сагата с ремонта на българските започна миналата седмица, когато генералният директор на руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Сергей Коротков изпрати писмо до председателя на комисията по отбрана в парламента Михо Михов, в което се казва, че Русия не е предоставяла на Полша лиценз и актуална техническа документация за изпълнение на ремонтни работи по двигатели на самолети МиГ. Министърът на отбраната Николай Ненчев веднага отговори, че Полша има необходимите лицензи и най-вероятно ще извършва ремонтите на българските МиГ-ове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 16:26

Това с патента може да го измислят само позитанските плъхоци, от чиито лъжи и интриги назначените за изтъкнати и уважавани башжурналистици правят своие златоносни дъвки вече повече от двадесет и пет години.


любими дъвки на

02.10 2015 в 15:26

За караджов, долния ултраглупак, поданиците на РЕ-Първи Банкянски и останалата ПУБЛИКА. Пиша го за втори път, дано пък има смисъл.

Простаците наистина са обречени да повтарят историята, защото си мислят, че летоброенето започва от тях!

2006г.
Министър на МО е Веселин Близнаков от ндсв. Сключва договор с израелската фирма "Елбит системс" за ремонта на Ми-17 и Ми-24. Руснаците по същия начин са предупредили българската страна, че няма да дадат лиценз на евреите за ремонта. Въпреки това нашия педал е подписал договора.
Лиценз не е даден от руска страна.
Познайте развоя на нещата.
Българските "руски хеликоптери" не са ремонтирани в Израел. Но България има сключен "ПЕРФЕКТЕН" договор и плаща 8млн неустойка!
Близнаков разбира се никой и с пръст не го е пипнал, не да го съди! И сега няма кой да го осъди за това...

Тия 80млн горница догодина в бюджета на МО може би са за бъдещите неустойки?

02.10 2015 в 14:42

И правилно! А сега започвайте да събирате пари и да планирате закупуването на нови изтребители, съобразени с НАТО-вските стандарти и НАПРЕД!