Караджов: Очаквам още оставки на министри

15 депутати на РБ може да минат в опозиция

ОFFNews 09 декември 2015 в 18:29 6210 8

Гроздан Караджов.

Повечето депутати от Реформаторския блок обмислят да минат в опозиция на настоящето правителство, заяви пред bTV подалият оставка като председател на транспортната комисия и минал в опозиция депутат от РБ Гроздан Караджов.

Той е разговарял с тях и според него 15 от 23-та депутати на блока искат да оттеглят подкрепата си. Той също така заяви, че очаква и оставките на още министри, издигнати от РБ.

Караджов беше възмутен от действията на коалиционните партньори от ГЕРБ, които през юни са подписали споразумението с реформаторите, а сега са се оттегили. Как така едва 23 от 180 депутати гласуваха в полза на текстовете на Реформаторите за съдебна реформа и то всичките наши, запита политикът.

Според него ГЕРБ и останалите коалиционни партньори са предали и излъгали зловещо избирателите си, тъй като са предали съдебната реформа, която се обещали да изпълнят.

Депутатът заяви, че го е срам пред избирателите си и чувства, че ги е предал, тъй като той и колегите му не са успели да прокарат "реформата на реформите", която е била едничката мисия на РБ в това правителство.

"Ние сме политици, не дъбови дъски", каза Караджов и посочи, че случилото се сега преди 2 години е щяло да бъде наречено "задкулисие" и призова хората наяве да видят какво значи задкулисието. Някъде между юни и сега е станала жестока политическа подмяна, оплака се той.

Според него направените промени в съдебната система са само проформа, която ще запази статуквото, което съсипва държавата, която е приватизирана от олигархичния кръг КОЙ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!