Караджов: Хората не вярват в съдебната реформа

OFFNews 19 януари 2016 в 21:41 4385 4

Снимка БГНЕС

Депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов.

В страната има тотално недоверие към съдебната реформа. ГЕРБ не ни подкрепи във фундаменталните промени, които трябваше да се случат в Конституцията и хората се чувстват излъгани.

Това заяви депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов, който мина в опозиция, след като парламентът отхвърли предложенията за правосъдна реформа на Блока.

Според него реформаторите не са се отказали от текстовете за конституционни промени. „ГЕРБ ни дължат отговор – защо се отметнаха от тези текстове и какво ще направят, за да се реализира истинска съдебна реформа и да се върне доверието на хората в съдебната система? Вижте какво става в Бяла Слатина и в Стрелча. Хората протестират и са готови на линч. Пропастта между обикновените хора и висшите магистрати, които си седят в удобните кабинети и кресла е огромна“, допълни депутатът

Относно критиките на левицата той беше категоричен , че след кабинета "Орешарски" БСП трябва да си мълчи. Той определи стратегията на БСП да атакува всички действия на правителството като "всеядна опозиционност".

Караджов обяви, че опозицията сред Реформаторите вече не дават доверие в аванс на кабинета. Той обаче намекна, че с колегите му по-скоро няма да подкрепят един вот на недоверие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови