Карадайъ за Близнашки: Орешарски беше по-добър премиер

OFFnews Последна промяна на 20 юни 2015 в 10:49 3790 3

Снимка бгнес

Г-н Близнашки може да е бил най-слабия служебен премиер на страната, но това не пречи да бъде един специалистите по Конституцията на България – едното да го разграничим от другото. За това призова депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ в студиото на Би Ти Ви по темата с назначението на бившия служебен премиер Близнашки като експерт на ДПС.

„Един специалист на тема конституционно право задължително трябва да бъде добър премиер? Напротив, не само премиерът, целият кабинет беше слаб. Да не ги персонализирам, но определени персони хептен се изложиха”, отбеляза Карадайъ.

„Няма как г-н Близнашки да е по-добър премиер от Орешарски”, подчерта още той, като посочи реалните икономически показатели за краткото време, през което правителството на ДПС и БСП се задържа на власт.

Не толкова лесен се оказа отговорът на въпроса дали Орешарски е бил по-добър от Станишев: „Искам поне 2, поне 3 часа, ще си взема достъпа до статистическите данни и ще сравняваме. Сравняваме Станишев, Борисов, Орешарски, ако трябва – Близнашки, след това Борисов-2 – само на база показатели от статистическия институт”.

Запитан защо при това положение Пламен Орешарски днес не е премиер на Република България, Мустафа Карадайъ припомни сложната конфигурация в предишния парламент.

„Аз твърдя, че Валентин Касабов върти през галактиките, нормално е да го питате, да се обяснява. Методи Андреев прекосява земното кълбо директно през ядрото” – по този ироничен начин Карадайъ коментира обвиненията в комисията за парламентарна етика, че преди 12 години си е купил апартамент на занижени цени.

„Аз твърдя, че през 2003 г. абсолютно в рамките на законите, които определят реда, начина, правоимащите и всички детайли, съм си купил апартамент”, подчерта депутатът.

Той отново заяви, че на последното заседание на парламентарната комисия е поискал оставката на председателя й Валентин Николов от ПФ. Аргументът: „Не можене или не желание за спазване на писмените правила, на законите”. От този момент досега комисията не е заседавала, но „нейни отделни членове на парчета, по кьошета, под сурдинка говорят”.

Kои са заинтересовани – на този въпрос трябва да отговорим. Нито е само „Орландовци”, нито е само Гърмен, нито е само Катуница, нито е само Видин, нито е само Лом, нито е само Стара Загора. По модел си приличат, въпросът е каква е първопричината на проблема”, заяви депутатът от ДПС.

По думите му през последните 6 месеца министри са заговорили на езика на омразата, докато той се „лее” и от парламентарната трибуна и агресивно присъства в публичното пространство. Така, според него, всеки може да го използва като инструмент.

В същото време, Карадайъ посочи, че по време на заседание на вътрешната комисия към НС вътрешният министър Румяна Бъчварова е твърдяла, че отделните случаи на сблъсъци между роми и българи са частни и не трябва да се поставят под общ знаменател.

Той изрази мнение, че решението е в интеграция чрез образование.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2015 в 01:43

a тая кратуна и оценки дава ! НАГЛОСТ !

и предпочете баш тъпанарски - дето не е и кукла на конци,

а кукла петрушка

как се управлява кукла петрушка ...

20.06 2015 в 20:28

Тоя взе първото място по арогантност и нахалство!
Говори български като арабин от Женския пазар, обвинява всички във всичко, за да е единствения ЧЕСТЕН! МРЪСНИК и турчин в едно!

20.06 2015 в 12:45

Баси наглеца! Оставете Близнашки и текущия му катарзис, това да употребяваш Орешарски и премиер в едно изречение е абсурд. Орешарски беше кукла на конци, сламено човече да слушка и да папка.