Местан: Близнашки не е наш съветник, а на комисията в НС

OFFNews 19 юни 2015 в 08:46 3733 3

Снимка БГНЕС

Лютви Местан

"Георги Близнашки не е експерт на ДПС, а е предложен от партията като съветник в парламентарната комисия за конституционални промени. Той ще е съветник на всички там".

Това заяви в сутрешния блок на Нова тв председателят на ДПС Лютви Местан по темата с назначаването на бившия служебен премиер и отявлен протестиращ срещу Делян Пеевски Георги Близнашки като експерт от ДПС.

"ДПС е достатъчно зряла партия. Тук става въпрос за оценката ни на Близнашки като експерт, а не като служебен премиер и като човек", сподели Местан.

Лидерът коментира и предложението на ДПС всички 240 депутати да се избират мажоритарно.

Той каза, че трябва да се направи промяна на въпроса на президента, за да се пита дали народът е съгласен всички депутати да се избират мажоритарно. "Готов съм да се видя с всички сили, да говоря, преди да се е случила белята. Нека българските граждани да решат дали това е добро или лошо", каза още Местан.

Той сподели, че е готов да преговаря и разговаря с всички парламентарно представени партии за промени в изборната система и изрази мнение, че промените биха реформирали политическата система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!