Калоян Паргов: Злобата и омразата ще ни погубят

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2019 в 19:01 3780 2

"Злобата и омразата ще ни погубят", предупреди другарите си лидерът на БСП-София Калоян Паргов по време на пленума на Националния съвет на социалистическата партия. Той беше категоричен, че ако този процес се задълбочи, ще убие 128-годишната партия. Според него единствената рецепта за отблъскване на общата опасност е съгласието.

"От нас струи злоба и омраза и това много ме притеснява. Омраза и злоба по хоризонтала, по вертикала, отляво, отдясно, отгоре, отдолу. Злоба и омраза навсякъде. Ние си говорим с омраза един към друг. Това е огромният проблем! Не е проблем, че има критика на критичната критичност. Подходът, онова, което показваме в комуникацията помежду си като другари, е проблем. И на това се основава бъдещето ни. Онова, което ни предстои в следващите години. Не говоря за идните 6 месеца, защото моят хоризонт не е цикълът отчет и избори. Трябва да мислим в малко по-далечна перспектива".

Калоян Паргов посочи, че термините от Ленинските съботници като "чистки", "разчистване" и "прочистване" са крайни и не подхождат на реториката на БСП. "Гневът ражда омраза, а съгласието се храни с любов, заяви лидерът на БСП - София. - Мога да продължа с една латинска сентенция, която гласи: "Където е съгласието, там е победата". Това е в основата на пътя, който ни предстои да извървим заедно. Но най-напред трябва да си отговорим на три въпроса - какво да правим, как и с кого. Последният въпрос е за съюзниците ни".

Лидерът на БСП - София добави, че всеки в партията носи своята отговорност за резултатите от изборите, без значение от коя страна на барикадата стои. "За да има добри резултати, трябва да се работи. Извън емоцията, която все още ни държи от местните избори, трябва да разсъждаваме и да анализираме от гледна точка на следващия вот, който е парламентарен. Тогава ще трябва да капитализираме политически този резултат, който постигнахме сега на местния", каза Паргов.

Калоян Паргов изказа мнение, че постигнатите резултати от изборите в София са недостатъчни. "Можеше и още. По принцип съм максималист. Искам обаче да благодаря за огромния труд, който положиха всички в градската организация през последните две години. Благодаря и на някои от членовете на националното ръководство, защото ги помолих за помощ и я получих. Благодаря и на Сергей Станишев за помощта, която оказа чрез кмета на Будапеща. Мога много да говоря за кампанията. Както винаги, не липсваха и удари под кръста. И преди, и по време, а и след кампанията. Но това сигурно е нормално за нашата партия", допълни той.

Лидерът на БСП-София благодари и на организациите на партията в Кюстендилска област за постигнатите резултати. За тях той отговаря като член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. "Техният принос за общия резултат на общинските съветници е с 1300 гласа и с 3300 - за кметовете. Запазихме присъствието си и в четирите общини Невестино, Трекляно, Бобов дол и Бобошево, за малко не успяхме да спечелим кметското място в Дупница... Това са резултатите, изводите ги правим сега и ще продължим. Нека обаче след този пленум да излезем малко по-единни и да има съгласие между нас. Искам да подчертая, че говоря за съгласие, а не за съглашателство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4566

2

stanimir_13

18.11 2019 в 05:50

Не злобата, не омразата, а капсулирането ще ви погуби. Взрели сте се в себе си, в кабинетите си, в мишите си дупчици и си мислите, че правите политика. Когато започнете да чувате гласа на обикновените хора, да работите за обществото и да се борите като истинска опозиция, тогава може би ще имате някакви шансове. Засега не сте по-различни от другите комуноидно ченгеджийски партии.

2384

1

Бабатунде

17.11 2019 в 19:46

Много нелицеприятен комунист !