Калфин: АБВ ще има отделна листа за евроизборите

OFFNews 14 януари 2014 в 09:08 3337 4

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин

"Инициативата АБВ ще регистрира отделна листа за евроизборите. Това ще бъде обявено малко по-късно днес", съобщи пред БНР евродепутатът Ивайло Калфин.

"Нямам абсолютно никакви забележки към ръководството на БСП. Имам огромна благодарност към тези хора, които ме номинираха и имах доверието им.

Имах разговори с ръководството на БСП, включително и през последните дни. Надявам се те да дадат публично оценката, която дадоха, с виждания за предно място в листата, каза Ивайло Калфин.

Ако исках спокоен живот на евродепутат, щях да си мълча. Имаме разлики в политики, разлики във виждания и натрупвания на критична маса на доверие към държавните институции", коментира Калфин.

Той напомни, че работи за БСП от много години и на различни постове и определи работата си като искрена и с добри резултати.

"Ако погледнете последните години, ще видите накъде върви страната, вижда се, че който и да управлява, се губи доверието към институциите. Все повече се преплитат бизнес интереси с политически интереси. Трудно ми е да кажа, че правителството на БСП не спомага за това нещо", обяви още евродепутатът тази сутрин. 

Вчера Калфин подаде оставка като лидер на делегацията на българските социалисти в европарламента и изпрати писмо до лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев, в което обясни, че му се е наложило да избира между идеите и ръководството на БСП, които все по-категорично се разминавали.

Това предизвика дискусия дали не става въпрос за разцеплени в левицата.

Ивайло Калфин никога не е бил редови член на БСП, но влезе в движението АБВ на Георги Първанов от създаването му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!