Кадиев: Нека се запитаме защо хора напускат БСП, а не да ги съдим

Нели Чолашка 14 януари 2014 в 12:12 8396 8

Георги Кадиев
Георги Кадиев

"Напускането на Ивайло Калфин трябва не да ни хвърли да обясняваме за "предателството", а да ни накара да се замислим къде сбъркахме, какво не направихме. Напускането на Татяна Дончева, на качествени младежи трябва да ни накара да се запитаме същото. Отнесохме ли се високомерно с тях, унижихме ли ги? Позволихме ли си "приятелски огън", удари в гръб, лични обиди?"

Това написа в профила си във Facebook депутатът от БСП Георги Кадиев.

Според него левицата има изключителна нужда от реформа: "От смяна на поколенията, нови хора със съвременни идеи и поведение. Хора, които имат мисия, амбиция, мотивация и морал да постигнат целта си. Хора с кауза, готови да дадат личен пример. Хора, които правят политика не от врата на врата, а от сърце на сърце".

В последния си пост във Facebook Кадиев напомня, че БСП винаги е била силна с разнообразието си, а другото означава сектантска, самовлюбена партия с минимален електорат.

"Аз няма да напускам БСП. Би било много лесно и за мен, и за тези в БСП, за чието статукво съм заплаха. Може би би било и по-уютно и успешно за мен. Но моята цел и амбиция е не лесния път, а промяната вътре в БСП. Пътят е труден, но си заслужава. И със сигурност ще имам нужда от вашата подкрепа", пише в заключение социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови