Кадиев, БСП: Предсрочни избори са неизбежни

OFFNews 30 май 2014 в 16:54 5670 10

Георги Кадиев

Снимка БГНЕС, Архив

Предсрочните парламентарни избори са неизбежни, въпросът е кога ще се случат, каза в интервю за "Дарик" социалистът Георги Кадиев.

Той е категоричен, че ръководството на БСП трябва да подаде оставка, защото в противен случай партията ще претърпи поражение на следващите избори.

„Трябва да се действа много бързо, решително, трябва да се покаже характер. Не можем да си позволи Бойко Борисов да ни обяснява как сме болни прасета и са навирили гребена, все едно кой знае какво са направили", каза Кадиев.

Социалистът предлага временно ръководство да оглави столетницата и да свика кръгла маса, на която парламентарно представените партии и формациите, излъчили евродепутати, да се уговорят дата за предсрочни избори.

Според Кадиев в дългосрочен план за БСП е по-добре да се яви на избори още сега, дори да претърпи поражение.

"Да преживее своя си катарзис, своята промяна, задължително с друго ръководство. В краткосрочен план, разбира се, всеки ден управление ти е печалба, но невинаги това, което е добро за БСП, е добро за България, и обратното - за България е хубаво политическа стабилност и работещ парламент", посочи Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!