Борисов: Управляващите са като болни прасета - седят и се гушат

Нели Чолашка 28 май 2014 в 10:31 9031 9

Бойко Борисов в парламента.

Сега как да работят. Виждате ги - те са като болни прасета - седят и се гушат и не знаят какво да правят, какви ремонти, какви кабинети, какво ще правят тези хора. 

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента днес. Обсъждането на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ преди близо две седмици, беше отложено за 11.30 ч. с мотива, че тогава премиерът Пламен Орешарски ще се върне от Италия.

Преди два дни Борисов обяви, че дори не е нужно да се обсъжда този вот на недоверие, а правителството направо трябва да подаде оставка в първия ден от работата на парламента след изборите.

Засега обаче нито лидерът на БСП Сергей Станишев, нито премиерът Пламен Орешарски дават знак, че ще се откажат от властта.

"Те не знаят къде са. Затова искам да ги помоля да преодолеят егото си и да отидем на предсрочни избори. Вече има други реалности, има две-три нови партии с добри резултати – и ББЦ, и АБВ и Реформаторския блок – няма да бъде същият парламент, ще седнем и ще направим консултации, за да се стабилизира държавата", призова отново лидерът на ГЕРБ.

Появата на депутатите на "Атака" в парламента Борисов коментира така: "На Атака сега всеки ден ѝ е скъп, те виждат, че си заминаха. Това са безпомощни същества, не искам да ги коментирам и не им обръщам внимание".

Той показа вестник със снимка, на която е заедно с номер 15 в листата на БСП - Момчил Неков. Снимката е от времето, когато той беше премиер и е направена в Министерския съвет. Той изрази съчувствие към номер 15, посочвайки, че в столетницата наричали младежа „техническа грешка".

„Трима-четирима да са направили грешка, 30-40 да са направили техническа грешка, но 34 000, едва ли. Станишев не може да си подреди листата. В неговата партия не го избират пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета", обяви Борисов.

Бившият премиер призна, че не очаква управляващите да подадат оставка. Причината била в това, че са хора без морал.

Ако това продължи, всички, които останат да подкрепят това правителство, ще са съпричастни към катастрофата, в която България влезе, предупреди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!