Кабинетът сменя още трима областни

Нели Чолашка 19 август 2014 в 19:13 6665 1

Заседание на кабинета "Орешарски".

Правителството ще смени още трима областни управители на заседанието си утре. Преди седмица бяха сменени петима областни.

Кабинетът ще смени управниците на областите Варна, Стара Загора и Перник.

В Стара Загора на мястото на Живка Аладжова ще бъде назначена Димитринка Петрунова, във Варна Стоян Спасев ще смени Иван Великов, а председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова ще оглави Пернишка област на мястото на Михаил Михайлов.

Миналата сряда бяха сменени областните управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен

На заседанието на кабинета утре ще бъде взето решение за отпускане на допълнителни 16 204 360 лв. за пострадалите от наводненията райони.

Най-пострадалите от наводненията в края на юни общини Варна и Добрич ще получат съответно 1,8 млн. лв. и 860 хил. лв.

Към община Мизия, която все още се възстановява от пороя в началото на месеца, ще бъдат насочени 1 млн. лв. за овладяване на бедственото положение.

Решението за отпускане на средствата беше взето на първото заседание на Комисията за възстановяване и подпомагане в понеделник. 

В дневния ред на кабинета е включено и постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 800 000 лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните за противоградови ракети.

Министрите ще трябва да решат и дали МВР, в рамките на утвърдената си обща численост и бюджет, да продължи да пази от посегателства националния музей „Шипка – Бузлуджа”, Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство до провеждането на обществени поръчки и сключването на договори за охрана на тези обектите.

Фирми за охрана трябваше да бъде избрани чрез конкурс до началото на юли, но по бюджета на Министерството на културата не бяха заложени необходимите средства.

Министрите ще се запознаят и с доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет за 2014 г.

Очаква се финансовият министър Румен Порожанов да каже в какво състояние е наследил Агенция "Митници".

Кабинетът ще определи и тарифите за предизборни предавания по БНР и БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови