Близнашки: Няма реваншизъм в смяната на областни управители

Нели Чолашка 13 август 2014 в 12:10 4718 9

Георги Близнашки, служебен премиер.

Няма реваншизъм в смяната областни управители, това е право на всяко правителство.

Това обяви след заседанието на кабинета служебният премиер Георги Близнашки, на което беше решено петима областни упревители да бъдат сменени.

Правителството освободи Муса Палев (Благоевград), Венцислав Каймаканов (Пловдив), Венцислав Калчев (Русе), Николай Пенчев (Монтана) и Илиян Йончев (Плевен).

Областен управител на Благоевград става Димитър Димитров. Той е е икономист, завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на „Благоевград – БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството. Общински съветник е в периода 2003-2007 г. От 2013 г. е управител на „Деметра” ЕООД.

Розалин Петков застава начело на областната управа на Пловдив. Той е бил заместник-кмет на Община Пловдив в последните три години, а преди това е бил заместник областен управител на Пловдив. Магистър е по счетоводство и контрол от ВИНС – Варна.

Симеон Иванов ще е новият областен управител на Русе е главен секретар на Областната администрация – Русе, където е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. Преди това е работил в областта на гражданската защита. Магистър е от ВСУ „Черноризец Храбър” по специалността „Защита на населението при кризи от неконвенционален характер”.

Областен управител на Монтана ще е Нина Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. В периода 2011-2013 г. е била заместник областен управител на Монтана, а след това е работила като координатор във фирма „Варвара 2”.

Бойко Балтаков става областен на Плевен. Той е главен архитект на Община Плевен. От 2009 г. до 2013 г. е бил заместник областен управител. Завършил е архитектурно и градоустройствено проектиране в УАСГ – София.

Близнашки обеща, че няма да има тотална промяна на областните управители, но ще бъде прегледана работата и на останалите, които не бяха сменени днес и ще се прецени дали да има рокади.

Протестите на местното население срещу областния на Благоевград Муса Палев и на Пловдив Венцислав Каймаканов са били един от мотивите за смяната им, каза служебният премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!