Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кабинетът отпуска 1 млн. лв. на Мизия

OFFNews 14 август 2014 в 11:49 2548 0

Мизия под вода след потопа.

Към днешна дата с оглед на обстановката в Мизия отпускаме авансово 1 млн. лв. за посрещане на нуждите в Мизия.

Това обяви служебният премиер проф. Георги Близнашки след първото извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.

Начело на комисията от вчера е вътрешният министър Йордан Бакалов. На днешното заседание присъства и Близнашки.

Премиерът утчни, че тепърва ще се отпускат допълнителни средства, когато се направи оценка на щетите в другите пострадали от наводнения региони.

Общо над 16 млн. и 300 хиляди лева са средствата, отпуснати за пострадалите региони това лято.

След като днес за Мизия е определен 1 млн. лв., останалите пари ще бъдат разпределени от правителството за другите наводнени региони през другата седмица, обяви Близнашки.

На първото заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане членовете и са представили информация за дейността на комисията през 2014 г. и изразходваните средства до този момент.

С две постановления на МС са разпределени 55 млн.лв. от резерва за непредвидени и неотложни разходи. Със Закона за държавния бюджет за 2014г. са определени средства в размер на 70 млн.лв. за целеви разходи за възстановяване и подпомагане.

С днешното решение на Междуведомствената комисия на практика остатъкът от средства се насочва за целеви разходи. Допълнителни 50 млн.лв. за преодоляването на последиците от наводненията бяха предвидени с актуализацията на държавния бюджет през август, напомниха от комисията.

В новия състав на Междуведомствената комисия, който беше определен вчера, влизат още вицепремиерът Екатерина Захариева, министрите Васил Щонов (финанси), Светлана Жекова (екология) и Васил Грудев (земеделие), както и зам.-министри от почти всички ведомства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!