Кабинетът сменя областните управители на Варна, Смолян и Хасково

OFFNews 09 май 2017 в 18:03 4430 1

Снимка БГНЕС

Новото правителство ще смени областните управители на Варна, Смолян и Хасково на първото си заседание в сряда. 

Стоян Пасев става областен управител на Варна, Станислав Дечев става областен на Хасково, а Недялко Славов - девер на шефката на новините на Нова телевизия Дарина Сарелска, става областен управител на Смолян.

Името на Славов беше замесено в скандала с напускането на телевизията на журналиста Васил Иванов, който обяви, че Сарелска е наложила цензура на разследвана обществена поръчка, спечелена от фирма на Славов. 

В средата на февруари правителството на служебния премиер Огнян Герджиков смени 7 областни управители с мотива, че те се включват в партийни листи. Уволнени бяха губернаторите на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Седмица по-рано правителството отстрани други 13 областни управители - на Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Велико Търново, а този на Монтана сам подаде оставка. 11 от тях бяха от ГЕРБ.

Борисов реагира гневно на смяната, като посочи, че губернаторите са назначени от редовно избрано правителство, а Герджиков ги подменя с хора на БСП.

Очаква се по-късно да има смени и на още областни управители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови