Кабинетът решава за втори лифт на Банско

Александра Маркарян 27 февруари 2015 в 07:40 3610 4

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Очаква се днес да стане ясно решението от доклада за концесията на ски-зона Банско.

Този въпрос трябваше да бъде разгледан от Министерския съвет на последното му заседание в сряда, но ратификацията на договорите по външния дълг доведе до отлагането му. Темата ще се разгледа днес на заседание на МС.

Въпросът предизвика ожесточени спорове между природозащитници и защитници на проекта и жители на Банско, довели и до протести в Банско в подкрепа на втория лифт. Заради полемиката премиерът Бойко Борисов сформира междуведомствена група, която да реши казуса.

Тази сутрин икономистът Владимир Каролев и Андрей Ковачев от „Зелените" влязоха в остър спор "за" и "против" изграждането на втори лифт в курорта в студиото на Нова.

Каролев категорично се обяви "за" изграждането.

С втори лифт няма да се чака два часа. Ако човек не отиде в 8 ч. сутринта, ще чака два часа. Решението е втора кабинка. Защо не искате? Защото така ви е кеф! Толкова си вярвате, че ще си посегнете", заяви Каролев на Ковачев, който пък се усъмни, че икономиста има математически способности.

"Ако се направи втори лифт, районът ще се пренасити с хора. Това ще доведе до необходимостта от изграждане на още писти", заяви Ковачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки