Прокуратурата отхвърли обвиненията на еколозите за нарушения в Банско

OFFNews 17 февруари 2015 в 19:50 6132 10

Снимка bansko.net

Окръжната прокуратура в Благоевград отказа да образува досъдебно производство по сигнала на Любомир Костадинов и Александър Дунчев от WWF, в който двамата еколози твърдят, че в ски зоната над Банско са извършени нарушения.

Часове преди това организацията "За да остане природа в България" разпространи прессъобщение с точно обратния текст - че прокуратурата е установила множество нарушения.

Няколко часа по-късно обаче концесионерът на ски зоната в Банско "Юлен" АД изпрати до медиите постановлението на Благоевградската прокуратура.

От него става ясно, че прокуратурата казва точно обратното на твърдението на еколозите.

В дългото 8 страници постановление точка по точка са разгледани твърденията на еколозите, че в ски зона „Банско“ се експлоатират ски съоръжения, за които няма издадени разрешения за ползване.

Становището обаче е, че преписката, започната още през 2010 година, се прекратява поради липса на нарушения. Освен това детайлно прокуратурата се е аргументирала по всяка една точка на сигнала.

В хода на проверката по отношение на съоръженията с повишена опасност е установено, че всички описани в сигнала лифтове и влекове са регистрирани, извършени си са им първоначален технически преглед и техническо освидетелстване. Издадени са разрешения за експлоатация и са извършвани периодични прегледи,

е постановила прокурор Александрина Костадинова.

Документът завършва с решение преписката да бъде прекратена. Решението подлежи на обжалване пред Апелативната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!