Контра-еколог: Швейцарци дават пари на "зелени" за бунтове срещу Банско

OFFNews 25 февруари 2015 в 08:17 9537 23

Филип Цанов

„Твърденията на природозащитниците, че са получавали заплаха във връзка със ски-зоната в Банско, са режисирани изпълнения. Целта е да се намери повод да заплашват правителството, че ще има „Орлов мост” 2 и нови протести”, това каза в ефира на Нова телевизия Филип Цанов от „Природа за хората и регионите”.

Той заяви още, че най-големите критикари на ски-зоната в Банско и развитието на региона е швейцарската организация WWF с клона си у нас.

„Всички тези швейцарски програми се интересуват само от ски-зоната в Банско и нейното развитие. Ставам много подозрителен как така швейцарците са загрижени какво става с развитието в България и опазването на природата”, заяви още той.

Според него интересът на тези хора е да провалят тези проекти и затова дават пари на наши природозащитници. „Конкуренцията отвън плаща на нашите еколози, за да стопират тези проекти”, категоричен е той. По думите му целта е да не се развива нашия туризъм.

Той съобщи, че при прекарването на първата кабинка са изсечени 3 000 дървета. „Това прави около 6 хил. кубически метра дървен материал на фона на 2 млн. кубика незаконна сеч”, даде пример той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!