Кабинетът даде две разрешения за проучване на полезни изкопаеми

OFFNews 08 юни 2016 в 16:36 2288 0

Правителството одобри издаването на две разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства.

„Зеленрок“ ЕООД ще проучва метални полезни изкопаеми в площта „Златуша“, разположена териториите на общините Столична, Драгоман, Сливница, Божурище, Брезник и Перник. Разрешението се предоставя за срок от 3 години, като за този период дружеството ще вложи минимум 1 089 500 лв. в проучвателните дейности. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 7200 лв.

За срок от 1 година „Фючър Кепитъл Естейт“ ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Мерата“, разположена в землищата на селата Габерово и Дъбник, община Поморие. Предвижда се през този период да бъдат инвестирани над 46 хил. лв. в проучвателни дейности и 4600 лв. за опазване на околната среда и рекултивация.

По искане на „Балканкерамик“АД концесионният договор за добив на глини от находище „Рудината“ в Софийска област ще бъде прекратен по взаимно съгласие на двете страни. Договорът е сключен през м. април 2001 г. за срок от 35 години. В искането си концесионерът посочва мотиви, свързани с липса на дългосрочни намерения за развитие на керамичното производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови