Quantcast

Йотова нападна Орешарски, сменил си мнението за една нощ

OFFNews Последна промяна на 26 юли 2014 в 13:18 7570 13

Илияна Йотова

Социалисткатa Илияна Йотова нападна премиерът, издигнат от собствената й партия, заради отказа на Орешарски да оттегли решението за актуализация в бюджета на държавата и на НЗОК. Пред "Дарик" тя заяви, че министър-председателят си е сменил мнението на 180 градуса само за една нощ.

Според Йотова в държавните сметки няма нищо изненадващо и цифрите са били известни отдавна. Било е ясно отдавна, че парите за НЗОК не стигат, но първоначално Орешарски не пожелал да актуализира бюджета:

„Дълго време господин Орешарски отказваше да чуе аргументите защо е необходимо това, макар че и Здравната каса и Лекарският съюз и всички, които са в тази система, още от самото начало на годината, даже в края на миналата, предупреждаваха, че парите не са достатъчни и това стана ясно. Тези цифри се знаеха много по от рано. Изведнъж господин Орешарски реши, че не само е необходима актуализацията на Здравната каса, а трябва да се актуализира и държавният бюджет. Е, добре, питаме ние - кога е бил прав, когато изнасяше колонка от цифри и обясняваше как всичко в държавата е наред, как има достатъчно буфери, как няма нужда от актуализация и как има вътрешни резерви. Същност се задава въпросът - кое и какво стана в държавата за една нощ, за да се промени мнението му на 180 градуса?"

Според социалистката случващото се е тактика от страна на двете партии, които искат да проверят как обществото ще приеме една бъдеща коалиция между ГЕРБ и ДПС.

"ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи, включително и на общественото мнение за едно бъдещо съвместно управление", заяви пред "Дарик" бившият евродепутат Илияна Йотова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2014 в 10:06

Не сложиха ли сестрата на тая крава за шеф на НЗОК?

27.07 2014 в 14:27

Пълен член (премиерЪТ)се слага на подлога в изречението. Не знам кой кого нападнал, но според вашия текст, премиерът е нападнал Илияна Йотова. Моля пишещите да си оправят граматиката.

27.07 2014 в 08:05

Е, те вече едни други започнаха да не могат да се траят, та орешарски ли?

27.07 2014 в 01:37

Изразът "продължават да си мислят, че пасем трева" е технически доста коректен, но аз бих казал, че по-скоро "си мислят, че продължаваме да пасем трева". Защото е истина, че изконсумирахме немалко ливади за последните 25 години. Дано сме спрели с преживянето. Ще стане ясно.

26.07 2014 в 23:11

Понеже не останаха вече опорни точки има само една: ГЕРБ и ДПС ще правят коалиция. Всички от БСП само това говорят от сутрин до вечер. Продължават да си мислят, че пасем трева. Мерджанов се изцепи, че щели ей сега да правят правителство. Йотова бръщолеви нелогични глупости.

26.07 2014 в 17:56

Обяснението е просто, Орешарски реши да им сложи един за сбогом на социалистите които го използваха цяла година за изтривалка и боксова круша. Пък и никога не е зле да си малко по-добре с тези които идват на власт, може пък да си го спомнят във важен момент.

26.07 2014 в 17:22

Що е грозно все е нашо !?!

26.07 2014 в 17:01

... телевизионната говорителка се не спира!

... хахахахахахаха

... ще лъсне историята и на здравната касичка, сести идиотови... а на парите следите са неизтриваеми... а'пропо, европейската прокуратура е бая по-чевръста от родната такава!

... хахахахахахаха

26.07 2014 в 15:06

Комунистическите помияри започнаха да се самоизяждат. И това е само началото.

26.07 2014 в 14:59

Най-после сдна достойна постъпка на Орешарски. Как на ги е срам да натискат Орешарски да оттегли бюджета. Не ги интересува, че ще си плюе на саурата, ако им изпълни.