ДПС пита: Защо БСП бламира собствения си кабинет

OFFNews 25 юли 2014 в 13:31 3138 1

Йордан Цонев

"Въпросът е принципен. Въпросът, на който трябва да отговорят, е защо бламираха собственото си правителство в края на мандата му, негласувайки внесената от него актуализация на бюджета."

Такъв въпрос отправи към бившите си коалиционни партньори председателят на финансовата комисия в парламента Йордан Цонев (ДПС).

Цонев коментира твърдението на левицата, че актуализацията на бюджета, за която МС взе решение в средата на юли, вече не е необходима, тъй като фискалният резерв се е увеличил. По думите на депутата от ДПС тезата на КБ е несъстоятелна, защото увеличението във фискалния резерв е отчетено вследствие на постъпилите 3 млрд. лв. от емитирането на облигации.

"Нека ви кажа, че тези 3 млрд. се харчат за това, за което си ги заявил пред инвеститорите, а не за възникнали нужди. Тоест тях можем да не ги броим във фискалния резерв, защото на инвеститорите, които купиха тази облигация, е заявено, че те ще бъдат харчени за дефицита и за изплащане падежите на дълга, които настъпват през януари 2015 г.", посочи Йордан Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!