Йончев предрече край на парламента след евровота

OFFNews 02 март 2014 в 18:00 5521 7

Румен Йончев

"Аз казах много ясно, че за нас това статукво може да продължи най-много до европейските избори. Искаме народът да гласува, да ни даде мандат и да поискаме разпускане на това Народно събрание."

Това заяви пред "Нова телевизия" независимият депутат Румен Йончев, който се отцепи от "Коалиция за България", за да се присъедини към "България без цензура" на Николай Бареков.

Думите на отцепника идват, след като Бареков неколкократно заяви, че съдбата на кабинета вече е в ръцете на "България без цензура".

"Няма да продължаваме агонията на "Атака" - да се броим всяка сутрин колко са влезли, колко не са, колко да дойдат още, за да ги извикаме по телефона. Така няма да стане още дълго", закани се Йончев.

Йончев коментира, че не се чувства като балансьор в парламента, но подчерта, че Народното събрание има нужда от такъв, защото не е нормално всеки ден работата на депутатите да зависи от благоволението на определени личности.

Той бе категоричен, че между него и отцепниците от ГЕРБ няма "завера" и подчерта, че дори не познава повечето от тях.

Според Румен Йончев европейският път на "България без цензура" минава през ЕНП.

"Мисля, че би било естествено едно такова партньорство с ЕНП. Това ще стане, рано или късно, но когато залезе ГЕРБ. Така е в европейската политика, тя е доста цинична", каза депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!