Quantcast

Присъединил се към Бареков отцепник от ГЕРБ: Оставката на кабинета няма да е напук

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2014 в 08:36 3859 10

Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук.

Това каза в интервю за БНР напусналият групата на ГЕРБ депутат Светлин Танчев. Той стана вторият представител на партията на Николай Бареков "България без цензура" в парламента. В прессъобщение до медиите вчера от партията обявиха, че ако "Атака" напусне парламента, двамата нови депутати ще осигуряват кворума

"Аз не смятам, че някой има интерес от парламентарна, политическа или каквато и да била друга криза в момента. България е достатъчно изстрадала държава, за да се опитаме да я сриваме още повече. За мен не е национално отговорна позиция да се опитваш да клатиш една система. Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук", каза Танчев.

Той каза, че в парламента ще подкрепя всички законови инициативи, които са в интерес на център и дясномислещите хора и в интерес на българската икономика, независимо откъде идват те.

Независимият депутат каза още, че би се разделил с "България без цензура", ако се окаже разочарован и осъзнае, че вота на хората се подменя.

Той обясни, че е напуснал ГЕРБ, защото са подменили вота на избирателя. "В това число и аз се почувствах доста излъган. Оттам започнах да се оглеждам за възможност да представлявам всички център и дясномислещи хора, които се чувстват непредставени в този парламент. Смятам, че има доста такива, предвид че рейтингът на парламента е 10 на сто", каза още той.

Депутатът не отрече, че има различия между неговите виждания и посланията, отправяни от "България без цензура".

"Виждам, че и те са готови да правят компромиси. Смятам, че и аз съм готов и диалогичен да правя компромиси. Доста е реалистична платформата на формацията. Да, има доза популизъм, но то е въпрос на гледна точка. Всички политици се опитват да се харесат на народа", обясни независимият депутат.

Според него Цветан Цветанов трябва да осъзнае някои неща и да даде възможност на ГЕРБ да се развива. Той каза, че не Борисов е оперативният лидер на партията. По думите му в ГЕРБ се наблюдава полицейщина, интриганство, хората се следят един друг, а в същото време проблемите не се адресират.

"Доста хора от ГЕРБ ми звънят през последните дни, недоволни от това, което се случва в партията и липсата на чуваемост и промяна. Но не мога да съм сигурен дали това е опит за провокация или лицемерие", допълни Светлин Танчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2014 в 12:52

какъв вот е подменен ? един продажник се мести от бсп проекта герб в бсп проекта ббц.

26.02 2014 в 09:55

Господи, кога ще свърши този абсурд ?

Чалга-конферансието, пеещо "Радка, пиратка" в пловдивската Чака-рака --> Журналиста произвеждащ новини --> Директор на една от трите най-вилятелни телевизии (по случайност с държавни пари) --> Слуга на силните на деня --> Представител на непредставените дясно мислещи в Парламента ???

WTF ?

Квази-еволюция

26.02 2014 в 09:42

Прогнозата ми за по един отцепен депутат от ГЕРБ на седмица до изборите през май се изпълнява едно към едно. След изборите вече дори и Offnews няма да пишат за тях. Борисов няма какво да предложи на своите симпатизанти освен властта, а нея вече няма как да я получи. В коалиция пък съвсем не го виждам, освен ако не е коалиция с някое мюре като Яне, Марешки, Безуханова или нещо подобно. Още няколко месеца и сме на път за винаги да се разделим с мутрите в политиката.

26.02 2014 в 09:39

Правителството трябва да си подаде оставка , но те са нагли и нахални и си седят на мястото без да правят нищо и само гледат да се нагушят колкото се може повече докато са там. Това е много лошо, и за съжаление те сами си градят законите в тяхна подкрепа и в тяхна полза а народа ..... народа да си гледа работата, силен народ и ще им плаща Но до кога ? е въпросът ?

26.02 2014 в 09:28

Просто трябва да се вразуми правителството и да си подаде оставката!Но те са нагли и не биха го направили!

26.02 2014 в 09:27

При това положение в парламента, няма нищо лошо, че си избрал да се разграничиш от ГЕРБ и да станеш независим. Тях ги тресат скандали, я ги има, я не в парламента. То пък ако ги има, по команда всички стават и излизат. Работа никаква не се върши, ами се кара на спомени кой какво вършил през годините, вот след вот на недоверие. Цирк. Хубаво, че Бареков им разбърка малко редиците, така ще се събудят и може даже и да поработят.

26.02 2014 в 09:26

Той обясни, че е напуснал ГЕРБ, защото са подменили вота на избирателя....
А ти какво правиш бе каун!??? Не подменяш ли ТИ вота на всички, гласували за ГЕРБ? Вън от парламента, ако не беше ГЕРБ щеше да си мизеруваш да миеш чинии в чужбина, както се хвалиш

26.02 2014 в 09:20

По принцип не бих подкрепила присъединяването към партия, с която съответният депутат не е избран. Но на фона на безпринципните коалиции в Парламента и откакто атакистите подкрепиха комунисти и турци, вече мога да разбера и да приема отцепването и присъединяването към други партии.

26.02 2014 в 09:17

Що за алчна мижитурка трябва да си....

26.02 2014 в 09:00

Безпринципно е да се присъединиш към партия без определена програма, цели, ако щеш и традиции. Такива като Танчев страшно бързо забравят, но пък обичат да говорят за ценности. Кой те избра драги. Ти колко човека от тези които гласуваха за теб попита мислят ли като теб. Подели ли с тях лептата за присъединяването ти към ББЦ.