Присъединил се към Бареков отцепник от ГЕРБ: Оставката на кабинета няма да е напук

OFFNews 26 февруари 2014 в 08:36 4527 10

Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук.

Това каза в интервю за БНР напусналият групата на ГЕРБ депутат Светлин Танчев. Той стана вторият представител на партията на Николай Бареков "България без цензура" в парламента. В прессъобщение до медиите вчера от партията обявиха, че ако "Атака" напусне парламента, двамата нови депутати ще осигуряват кворума

"Аз не смятам, че някой има интерес от парламентарна, политическа или каквато и да била друга криза в момента. България е достатъчно изстрадала държава, за да се опитаме да я сриваме още повече. За мен не е национално отговорна позиция да се опитваш да клатиш една система. Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук", каза Танчев.

Той каза, че в парламента ще подкрепя всички законови инициативи, които са в интерес на център и дясномислещите хора и в интерес на българската икономика, независимо откъде идват те.

Независимият депутат каза още, че би се разделил с "България без цензура", ако се окаже разочарован и осъзнае, че вота на хората се подменя.

Той обясни, че е напуснал ГЕРБ, защото са подменили вота на избирателя. "В това число и аз се почувствах доста излъган. Оттам започнах да се оглеждам за възможност да представлявам всички център и дясномислещи хора, които се чувстват непредставени в този парламент. Смятам, че има доста такива, предвид че рейтингът на парламента е 10 на сто", каза още той.

Депутатът не отрече, че има различия между неговите виждания и посланията, отправяни от "България без цензура".

"Виждам, че и те са готови да правят компромиси. Смятам, че и аз съм готов и диалогичен да правя компромиси. Доста е реалистична платформата на формацията. Да, има доза популизъм, но то е въпрос на гледна точка. Всички политици се опитват да се харесат на народа", обясни независимият депутат.

Според него Цветан Цветанов трябва да осъзнае някои неща и да даде възможност на ГЕРБ да се развива. Той каза, че не Борисов е оперативният лидер на партията. По думите му в ГЕРБ се наблюдава полицейщина, интриганство, хората се следят един друг, а в същото време проблемите не се адресират.

"Доста хора от ГЕРБ ми звънят през последните дни, недоволни от това, което се случва в партията и липсата на чуваемост и промяна. Но не мога да съм сигурен дали това е опит за провокация или лицемерие", допълни Светлин Танчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!