Борисов: Сега Бареков може да свали кабинета

OFFNews 26 февруари 2014 в 10:12 8409 24

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

За мен е интересно, как ще се държи „България без цензура”. С тези трима депутати те сега могат да свалят правителството.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му бе във връзка с изразеното от Николай Бареков намерение да "поеме" кворума в парламента чрез независимите депутати, които се присъединиха към неговата формация. По думите на Борисов това би било равносилно на политическо самоубийство.

"Ако не го свалят, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС, говорят само срещу ГЕРБ и фактически обявявайки се за дясноцентриска партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт”, посочи председателят на ГЕРБ.

Според Борисов, ако Николай Бареков не свали кабинета, това ще е полезно за избирателите, защото ще покаже истинските намерения на "България без цензура".

„Ако се окаже пък, че без да участва в изборите, подкрепя БСП и ДПС сега да стоят на власт, това също е хубаво, защото няма как да подлъжат дясноцентристките избиратели, че са позиционирани в център-дясно”, посочи Бойко Борисов.

Във връзка с отцепниците от ГЕРБ експремиерът изтъкна, че не се чувства предаден.

"Колкото повече, толкова по-добре. Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Това е прекрасно време за ГЕРБ, ако е имало хора, които са подвластни за други интереси, сега ще си ходят. Това е прекрасно за нас", коментира лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!