Quantcast

Пълна данъчна ревизия на Пеевски, Василев и Бареков

Юлиан Христов Последна промяна на 26 февруари 2014 в 12:40 18991 109

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка по сигнала на „Протестна мрежа“, който беше внесен вчера. 

Вчера активисти от движението внасоха сигнал срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев за организирана престъпна група.

Сигналът е свързан с твърдения за извършени данъчни престъпления и други закононарушения, както и за нарушения на данъчните закони и неясно финансиране от страна на търговски дружества, съобщават от прокуратурата.

По сигнала е започнала проверка. В хода ѝ ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност", Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други органи.

С постановления на прокуратурата на Националната агенция по приходите е възложено извършването на пълни данъчни ревизии на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Предстои възлагане на действия по данъчен контрол и на други физически лица, както и на свързани с тях търговски дружества.

Ще бъдат снети обяснения от проверявани и от други лица, включително и относно твърдения за оказван натиск и искания за „медиен чадър" над престъпна дейност. На Апелативна прокуратура-София се възлага осъществяване на служебен контрол по отношение на постановления на прокурори от Софийска градска прокуратура за отказ за образуване или за прекратяване на наказателни производства по сигнали, касаещи проверяваните лица, обясняват от прокуратурата.

Проверка за такива сигнали и водени оперативни дела ще се извърши от прокурори от Върховната касационна прокуратура и в Държавна агенция „Национална сигурност. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, проверката е възложена на Върховната касационна прокуратура, отдел „Специализиран".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2014 в 20:45

Е де, не проверявайте,че сега и прокуратурата като каже няма никакви нарушения ще вземе някой наивник да повярва.В цивилизовани държави има осъдени политици!Като разследва Христо Бисеров прокуратурата,какво???Някой измислен политик дори го даде за пример,че само за 300 и няколко хиляди човека се оттеглил от политиката.Явно им липсват такива архитекти.

27.02 2014 в 09:34

Прокуратурата, вместо да погне Бойко и Цветанов на топло, ще си губи времето в разследване на авторитетни бизнесмени по безпочвен донос на асенгеновци. Срам и позор е това!

26.02 2014 в 23:35

Ей-й-ййй упорита рапта, ей! като маймуната - вдига камика, вижда, че няма нищо под него, оставя го, мята се съседното дърво и след 5 мин пак долу и търси какво има под същия камък. Еми кво да има? На радха портомнето.

Аре "лека и доходна" нощна смяна. :)

26.02 2014 в 23:31

... благодаря, благодаря ви за Вниманието и Приятелското отношение и "разбиране" към поетическата ни инвалидност, така да се каже... ма, ний за еднЪтъ пенсийка така, нали по линия на културното министерство....Кутееееф... аре вееее...Путееееф
... да ли пък не го "запряха".... а

26.02 2014 в 23:10

Санде, ударих ти едно кръстче за напъна. Имал си и по-добри попадения. Дъжда е точно определен.

26.02 2014 в 23:08

И трябва да ти "вляза в кръвта" и да напиша: "Пукнети съ от завист!", ъ? "Айди нЕма нужда."


П1. Ари отивайте да търсите декларацийките на Радха-винода дас! Да го видим харе-харе-кришната с кво преживява и колко пъти се е преродил.

П2. Че той Харекришната ако не са "грантовите парета" досега да се е преродил в охлюв бе. Не ставало въпрос за пари, айде "пътуй дилигаций". Ножка соросоидна.

П3. И да ти кажа " демопедерасти" няма да намериш написано нито веднъж от мен. :) Жоженце мило :))))))
"Харе кришна харе харе" и тва ли е опорна точка?
Я цъкни да видиш как не стаа дума за парета, а, обесил "маймунката" на кръста :)))) http://tinyurl.com/Radha-vinoda-das

26.02 2014 в 22:56

... не бляскат тук лъскави шпаги
а, просто - тояги...
и дъжд от фъшкии и кал!
Заети ръцете
са с доста жабета,
задава се селски въргал... хахахахахаха...

сандо_онлайн: прима виста... к'во ше кажете... коментс, плс :)

26.02 2014 в 22:26

Бе колко парчете пишете едновременно бре?! Единия вика няа ти приема мнението, другия моли да провеждал нормално разговор, третия ме пита откъде съм бил писал. Абе ножки ръждиви, абе къш бе! Къш вашта женска рода!
Нема нощни смени, тук се разсъмва, 16С, след 2-3часа съм на плаж.
Ари отивайте да търсите декларацийките на Радха-винода дас! Да го видим харе-харе-кришната с кво преживява и колко пъти се е преродил.

26.02 2014 в 22:07

Тпру-у-ууууу, Юря!
През на коня оная работа ми е какво и как и дали въобще си го мислиш. Пиклющ. Мажи маргарина, обувай терличките и лягай.
Как тъй съм изразявал мнение?!?! Еми ей тъй, ножка ръждива. Не ти аресва - не се аби. тролясник.

Другото мнение мое го напишш под Григорий Димитров ели Валентина Терешкова.

26.02 2014 в 22:00

... ама гербер и червен различно ли е...
аз все си мисУех, че герберите сЪ борЪт срещу депесе...
... а веее, той, чича ви гоце ще преподрЕди киУерчето... ся почва - цацата е в действие... енимехмедов - надежднозащитен свидетеу... по ред... ма, оня тъп и лаком орк росенчо, как се натресе, мамооооу...