Ива Митева: Този парламент прекалено много се обнови. Работата няма да е лесна

Четворната коалиция не бива да е спокойна, втората и третата партия не са малки и не трябва да бъдат подценявани, смята зам.-шефът на НС

OFFNews 19 декември 2021 в 10:04 4745 1

Този парламент прекалено много се обнови и работата никак няма да е лесна. В предишното Народно събрание имаше по-обиграни политици и повече хора с опит, обяви зам.-председателят на 47-ото НС Ива Митева пред БНТ. Въпреки това тя бе категорична, че избори скоро не се задават.

От думите й се разбра, че четворната коалиция не трябва да бъде спокойна, втората и третата партия не са малки и не трябва да бъдат подценявани като политически играчи. Засега имало чуваемост и "всеки разбира това, което другият казва".

"Когато ти трябват гласове, трябва да видиш как ще можеш да балансираш, затова това разделение вече не трябва да се допуска. Научихме се да водим диалог и сега го водим успешно. Успяхме да намерим общите неща помежду си и да се обединим, научихме си урока и израснахме", допълни Ива Митева.

Тя заяви, че е била един от противниците на мораториума върху цената на тока. Според нея са необходими бързи законодателни промени.

"Решението ще е полезно, беше наложително, трябва да се смени председателят на КЕВР и единият от членовете поради изтекъл мандат. Трябва да започнат спешни разговори за промяна в състава на КЕВР", бе категорична Ива Митева.

И подчерта, че предстои дебат в пленарна зала за въвеждането на зеления сертификат в Народното събрание.

"Нещо се обърка с информационната кампания. Зеленият сертификат не може да бъде разделителна линия в коалицията и управлението", каза Митева.

Тя коментира реформата в КПКОНПИ така: "Предвиждаме засилване на контрола и разследващите функции". Необходими са разговори за съдебната реформа и трябва да бъдат чути и редовите магистрати. Обсъждат се и промени във Висшия съдебен съвет, каза още Ива Митева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови