Ива Митева свиква извънредно заседание на парламента заради полицейското насилие

OFFNews 14 август 2021 в 22:30 7612 1

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева свиква извънредно заседание на парламента във вторник заради полицейското насилие, става ясно от съобщение на страницата на НС.

На заседанието ще бъде изслушан служебният вътрешен министър Бойко Рашков за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви.

"С възмущение, болка и тревога гледах публикуваните кадри с насилието над протестиращите млади хора през лятото на 2020 г. Споделям това не само като председател на Народното събрание и юрист, но и като гражданин, жена и майка.

Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона, не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите.

С правото, дадено ми от Конституцията, ще свикам извънредно заседание на Народното събрание на 17 август 2021 г. (вторник) от 10.00 часа за изслушване на министъра на вътрешните работи за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви", се казва в съобщението на Ива Митева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

15.08 2021 в 03:27

Нема полза,Ивче,...много по-полезно би било да се организирате и спретнете едно правителство което да изрови всичките бакии на Мутрата и мръсниците му,а вие се осрахте и се оплетохте като пилета в кълчища и вървите след събитията,като дори се опитвате да надминете предходните мръсници....осрахте се,особено Оня дето в устата му е все Суверена...и така със Суверена в устата ще отплува по течението като вонливо лайно....