ИТН искат повече места в парламентарни комисии за сметка на ДБ

Ако се приеме предложението, един от двамата - Христо Иванов или Атанас Славов, трябва да напусне правната комисия

Ружа Райчева 18 април 2022 в 17:18 2323 3

Снимка БТА/Цветомир Петров

"Има такъв народ" са внесли два проекта на решение за промени в състава на две парламентарни комисии - по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси, показва справка в сайта на Народното събрание. Предложението е ИТН да имат право на още едно място в комисиите - за сметка на "Демократична България".

Ако се приемат предложенията, ИТН ще имат по трима членове в двете комисии, а ДБ ще останат само с по един.

В момента представителите на ДБ в правната комисия са съпредседателят на дясното обединение Христо Иванов и юристът Атанас Славов, а в бюджетната - съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев и икономистът Георги Ганев. 

Водещ мотив за предложената от ИТН промяна е броят на народните представители във всяка от парламентарните групи, който според тях налага прецизиране точно и на броя на членовете на комисиите. "Не трябва да се пропуска и фактът, че при конституиране на комисията това трябва да бъде водещ мотив за определяне на размера и числения състав", пише в мотивите на проекторешението.

Христо Иванов коментира проекторешението като заяви, че темата ще бъде обсъдена в парламентарната група на ДБ, за да се види дали има основание за подобно искане от страна на ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2030

2

мрави

18.04 2022 в 20:07

Чалгари, сър!

-240

1

редовно четящ

18.04 2022 в 18:47

На ИТН им нямам грам доверие. Те са новата Батака.