Искрен Арабаджиев: Няма да увеличаваме данъците, но ще си ги събираме

OFFNews 13 септември 2022 в 18:01 1836 1

Архив

Снимка БГНЕС

Искрен Арабаджиев

"Няма да увеличаваме данъците, но ще си ги събираме", заяви пред бТВ бившият председател на парламентарната социална комисия и депутат от "Продължаваме промяната" Искрен Арабаджиев.

Изказването му е по повод бъдещата политика на ПП. 

Той коментира още, че на 1 октомври една трета от пенсионерите ще получат значително увеличение заради заложеното в бюджета преизчисление на пенсиите. По думите му по време на управлението на ГЕРБ 50% от възрастните хора са получавали минимална пенсия. Той добави, че ПП цели да няма нито един пенсионер, който да живее под линията на бедност.

Той добави, че по време на управлението на ГЕРБ средният ръст на заплатите е бил 8%, а за последните 7 месеца - 14%. Бившият председател на социалната комисия в НС добави, че ПП планира да обвърже минималната заплата със средната. Така, по думите му, тя би достигнала 1500 лв.

Арабаджиев добави още, че по време на управлението на кабинета "Петков" се е повишила събираемостта на данъците, заради което има и средства за социални добавки, увеличение на заплати и пенсии.

"Наивно е да се смята, че дойде ли Борисов на власт, то цените на горивата ще падат с левче", заяви той.

Според него по-високата инфлация у нас се дължи на "диверсификатора Борисов", който е оставил енергийната ни система на 90% зависима от Русия.

Арабаджиев добави още, че "Продължаваме промяната" ще работи за въвеждането на компенсации за цените на природния газ. Той заяви, че за постигането на максимално ниска цена ще е нужно и провеждането на търгове за газ, включително и дългосрочни такива. Той обясни, че такъв не е проведен досега, защото не е разумно да се поемат дългосрочни ангажименти, когато цената е най-висока. Арабаджиев е категоричен, че търг ще се проведе, но когато цените паднат.

Парламентарни избори 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови