И в Перник искат да проведат експериментално машинно гласуване

OFFNews 01 юни 2021 в 13:56 950 0

Снимка Областна администрация Перник

Експеримент с машинно гласуване да бъде направен и в Перник, иска областният управител д-р Симеон Василев.

По думите му, много от хората ще гласуват за първи път с машина и по този повод ще е нужна голяма разяснителна кампания.

На среща с кметовете и секретарите на общините, д-р Василев заяви, че ще направи всичко възможно предстоящите парламентарни избори да протекат прозрачно и коректно.

Според него все така е необходимо да се вземат нужните профилактични мерки срещу епидемията от коронавирус.

„Трябва да предприемем всички профилактични действия при организирането и провеждането на тези избори. И моята лична молба е към всички настоящи и бъдещи членове на Районната на секционните избирателни комисии да се ваксинират, за да може хората, които гласуват и хората, които участват изцяло в изборния процес да са защитени“, каза д-р Василев.

Присъстващите на срещата дадоха добра оценка на организацията на предходните избори и шестте пернишки общини заявиха, че същата схема трябва да се повтори на 11 юли.

По време на срещата кметър на Трън Цветислава Цветкова, изтъкна, че намирането на нови членове на ЦИК става все по-трудно, било то заради нуждата от пътуване до областния център, или дългото чакане за предаването на изборните книжа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови