И Менда Стоянова призна за проблем на ГЕРБ в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2019 в 14:31 6317 0

Менда Стоянова

Работата на заместник-кмета на Пловдив Димитър Кацарски отдавна беше проблемна и отдавна трябваше да се вземе това решение. И при мен са идвали хора, които са се оплаквали от бавна работа по документите им в общинската администрация, коментира в интервю за Радио Пловдив Менда Стоянова (ГЕРБ), която е член на изпълнителната комисия на партията.

По думите на Стоянова няма причина Пловдив да бъде разглеждан като проблемен за политическата позиция на ГЕРБ. "На изборите за Европейски парламент в Пловдив постигнахме едни от най-високите резултати, така беше и на предните парламентарни избори", каза тя.

В същото време, според нея промени в местната структура трябва да има. В моменти партията прави и анализ на евентуални кандидати за кмет на града. С тези думи Менда Стоянова затвърди впечатлението, че този път кандидат на ГЕРБ няма да е Иван Тотев - нещо, което централата на ГЕРБ не е коментирала официално.

"Една част от властимащите в ГЕРБ са се поддали в една или друга посока на изкушението на властта. Не говоря само за морално изкушение, говоря за отношение към останалите хора. Някои са си повярвали прекалено много. Мисля, че това не е патент само на ГЕРБ. Трябва много по-често да си светкаме лампичката в тази посока. Това, което вчера като партия взехме решение е да имаме инструмент, който навреме да ни сигнализира, къде някой е излязъл от етичните правила, не само на партията, но и на обществото. Чрез етичната комисия ще се получават и обработват сигнали. Радвам се, че през последните години в България има гражданско общество, технологиите много помогнаха, а НПО поставиха началото. Ако искаме да отговорим на натрупващото се напрежение в една, или друга област поради усещне за несправедливост, трябва да се предприемат действия за отстраняване на субективния фактор. Целта е отваряне на партията, не само към нейните партийни членове, но привличане на всеки човек, който би могъл да бъде полезен за развитието на даден регион или проект", каза още Стоянова в интервюто.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !