И ДСБ плащали на тролове за "онлайн репутация"

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2014 в 09:30 10125 36

Председателят на ДСБ Радан Кънев показа договор от 2011 г., с който партията му, тогава оглавявана от Иван Костов, си е плащала за коментари в интернет.

В документа, подписан с новосъздадена по онова време фирма, са изброени няколко услуги, сред които управление на онлайн репутация. Повечето нямат връзка с публикуване на положителни за партията коментари или т.нар. „тролене”.

Според сайта "Биволъ" ДСБ плащали на същата фирма, която използвали и от БСП - "Лийдуей Медия Солушънс". Скандалът се разрастна след като разследването осветли много сериозна и организирана структура за насаждане на обществено мнение. 

В студиото на bTV Кънев обясни, че научил за съществуването на този договор от публикацията в „Биволъ”. Той увери, че, ако е знаел по-рано, би се възпротивил, защото ползването на коментарни функции от хора, които не коментират искрено, изкривява действителността. Кънев категорично заяви, че 3-месечният договор е прекратен още в момента, когато станало ясно, че се публикуват коментари в полза на ДСБ, в частност на Прошко Прошков.

Говорителят на „реформаторите” каза още, че договорът е коректно отразен пред Сметната палата. На фирмата, ангажирана да „рекламира” ДСБ онлайн, са плащани по 10 000 лв. месечно. Кънев увери, че коментарите не са хулителни към други потребители.

„В интернет съм от преди да бъда в политиката. Знам ефекта на „троленето”. Сега видимо партиите ползват подобни услуги и губят. Сигурен съм, че и ние сме загубили”, заяви Радан Кънев. Той уточни, че договорът е подписан от финансовия директор на партията и изрази съмнение Иван Костов лично да се е занимавал с подобни неща.

„Боли ме сърцето като гледам сумите, защото с тях бих направила друга интернет кампания”, призна Кънев и нарече подписания документ „сбъркана от пиарска гледна точка тежка греша”.

„Цената сме я платили със загубата на изборите. Българските социалисти обаче не се учат и ще си платят на изборите”, прогнозира Кънев.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2014 в 12:24

Ееееей, голяма новина, ами нали видях как на два мои коментара, в една тема малко сменени насоки на коментара предизвикаха за една и също две противополжни тролски вълни.
То не са само червенотиквените опорноточковци налазили тук, това се вижда и с невъоръжено око, и без да вадите сензационно заек от шапка...
Едните тролове кълват безпогрешно на "майдан", пък другите захапват на "мажоритарна" кукичка кат щуки ...

19.02 2014 в 00:24

Do blaga:
От Франкфурт, най-много да ми накривиш, бързо скроената от теб, тролска шапка!!!:)
Дерзай, Костов беше един файтонджия, при това добре кярещ - просто му завидяха и си получи заслуженото!!!:)

18.02 2014 в 20:04

Vankata 820 -това ли ти е тролското номерче?Ти също си яростен и много лъжи си написал-на чии "бог" служиш?Все плюете по Костов и всички гадости все срещу него изричате ,но ако не беше Костов и успешното управление на ОДС ,България нямаше да има нито стабилна банкова система ,нито стабилна икономика ,а ЕС щяхме да го гледаме през "крив макарон"!Да не говорим ,че всички останали нямаше да има какво да крадат-нито този брадат козел кОбургота,нито крадливата "тройна "коалиция,нито бОрисов с неговите приятелчета олигарси!

18.02 2014 в 19:44

Забележете една подробност само -договорът е бил само за три/3/ месеца и то през 2011 година.Сега сме вече 20 14.Освен това той е бил прекратен преди изтичането на трите месеца,а Прошко Прошков напусна ДСБ.Какво коментираме тогава?

18.02 2014 в 15:12

Точно така, да отричаш документи
е не само ТОТАЛНА ГЛУПОСТ,
но най-вече ТОТАЛНА НАГЛОСТ
и ПОДИГРАВКА с народа!!!

Това направи МЕГА ТРОЛА Антон Кутев:

"Интернет кампанията ни е базирана на доброволци...
Тази фирма не ми е позната, което не означава, че някои от доброволците ни не е в контакт с тях..."


18.02 2014 в 14:41

Излязъл и си признал? Глупости. Излязоха документи. Да ги отричаш е тотална глупост. Къде ще ходи...

18.02 2014 в 14:28

Сравнете позицията на Радан Кънев

с изказването на Антон Кутев по същия казус.

Кутев:"Интернет кампанията ни е базирана на доброволци...
Тази фирма не ми е позната, което не означава, че някои от доброволците ни не е в контакт с тях..."

Първото е ЧЕСТНО ПРИЗНАНИЕ. Което е достойно.
Второто е ... Определете го сами!!!

18.02 2014 в 14:23

Сега остава да се осветят и ОСНОВНИТЕ ТРОЛОВЕ на мутрето.. и всичко си е на место.....

18.02 2014 в 14:19

Ама това са родоначалницине!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Я КАК БИЛО ОЩЕ ПРЕДИ 7-8 годинки

http://frognews.bg/news_20917/CHetvarti_kilometar/

...............
Иване, Иване /Костов/… Ама да не почваме тая тема, че пак ще ни накачулят форумните му приятели /ТРОЛОВЕ/…
Между другото, като ровех да разгледам какво е писано за имотите на Параванката, попаднах на статията „За един мезонет повече” на Александър Долев. ( http://www.sarakt.org/mezonet2.htm ). Та там пише: В този момент ДСБ е най-добре представената в Интернет пространството партия. Почти всяка местна организация си има свой сайт, вкл. софийските структури по квартали. Има десетки форуми и блогове на политици от ДСБ и техни симпатизанти. Някои са създадени като уж "независими" и правят черна кампания срещу всички явни и потенциални врагове на ДСБ и лично на Иван Костов. „ДСБ има двадесет и трима добре платени младежи, които редовно обикалят форумите и блоговете и пишат коментари в защита на Костов и плюят враговете му.”
Но по интересни са сайтовете с компромати. Особено се открояват два от тях: Гоце.нет и Крими.дир.бг. И двата са уж "независими". Крими.дир.бг е специализиран в публикуването на компромати за видни червени олигарси, мутри и политици, като между тях пробутва материали и за врагове на Иван Костов в дясното пространство и никога нищо срещу него или срещу ДСБ.””“

18.02 2014 в 14:06

Радан Кънев е един изключително забавен трол. Политически трол - без образование, без идеология, без ясни политически цели - просто поредния наемник-кариерист готов да се наведе, на който извади повече. Защо ги крихте от 2011 година до днес тези договори и тези тролчета??? Offnews са подхванали темата от няколко месеца, къде бяхте през това време? Не питам защо новото обединение, което твърди, че всичко е на показ и е явно за гражданите до днес криеше, че ползва подобни услуги и клеймеше здраво "опорни точки" и "тролове" наляво и надясно. Въпросът по скоро е защо точно днес си показахте договорите? Какво се случи през последните дни? Да не ви разкриха или ви заплашиха? :))) Жалки подобия на политици, къде бяхте до сега?