Платените писачи ни нападнаха. А ние много им се радваме

Владимир Йончев Последна промяна на 25 март 2013 в 16:16 29768 93

I Love Haters!
I Love Haters!

 

Скъпи читатели,

Информираме ви, че платените писачи нападнаха коментарите под статиите ни.

Съобщаваме ви това с особено удоволствие, защото се чувствахме пренебрегнати от партийните централи и олигарсите и чак се питахме дали не сме станали прекалено меки, щом не ни обръщат внимание.

Изключително много се радваме на платените писачи. Те носят не само импресии, но и по-добра индексация в Гугъл.

Освен това са много забавни.

Затова решихме да ги оставим да ни веселят поне известно време. Ние пък ще ви информираме кои коментари са пуснати от едно и също IP, за да можете и вие да се забавлявате с платената шизофрения.

Статията, под която избухна спамерският взрив, е тази:

Цветан Василев: Президентът обслужва интересите на олигарси

В нея от едно и също IP коментират: tanya, Laleto, debi, monislava, renegat, burkan s pari, Роза, стършел, Ogi, Иванка, koza, branko, Лили, kick-ass, Юлиан, тръгнал бос, нападение, Сингапурски бизнес, Барселона, Антониъс, Популизъм, връзка с ключовее, Гангстера, Тайсън, Иво, Гълъбица.

Искаме да похвалим този служител за неговата работливост, защото е написал 26 коментара и според нас си е заслужил надницата.

Предлагаме пример от него да вземат ivan, dara и wella, които са пуснали само 3 коментара от своя компютър и според нас се скатават и лъжат работодателя си.

От същия дол дренки са: бела, терра, alexa m, seq, които си мислят, че с някакви си 4 коментара ще си изкарат заплатата. 

Значително по-добре се е справил друг служител с 11 коментара. Той се изявява с имената: duuu, Rosen, oligarh, lizach, nickname, fen-nedofen, левск, додо, men, ДАНС, Dodoman.

Вероятно сме пропуснали някого, но продължават да ни заливат и не успяваме да рефрешваме екрана.

Доколкото виждаме подобна атака се случва и в коментарите на Медиапул под статия на същата тема.

OFFNews предизвика интереса на платените писачи и вчера, когато шест имена от един и същ адрес коментираха статията Студенти скочиха срещу съюза си.

Както всеки път, когато възникне такава шизофрения, ние кротко предлагаме да влязат в мир с идентичността си, съобразно броя на IP-тата, които ползват.

Истината е, че досега писането на много коментари от едно ай пи не е било масова практика и се е случвало най-вече от самостоятелни читатели, които геройски бранят тезата си, както например в тази статия: Вижте как УАСГ издава дипломи.

Единственото изключение, което сме забелязали беше отдавна, под статията БФ Ски с дарение за пострадалите от наводненията и коментарите от един адрес престанаха след нашата забележка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2014 в 15:13

Едно време в IRC чатовете и аз "излавях" хора влизащи с едно IP, ама после като разбрах, че някои интернет доставчици (цънцърящи се да купят реални IP-та на клиентите си), оставят цели мрежи зад един единствен рутер с един единствен IP адрес, започнах да не вярвам особено много на метода с IP идентификацията.

(Тия под 16 години, които им е убягнала логиката на моето изречение, да не се тревожат - за тях е нормално)
Ако пък са ме разбрали - е гении сте :)

16.12 2013 в 09:21

Не е задължително сам човек да пише всички коментари . Просто това са служители в едно и също ведомство, които са задължени да пишат коментарите. И понеже го правят в работно време излизат през "корпоративния" IP адрес.
Например аз съм сега на работа и от това IP излизат поне 20 човека :) ако ни задължат да ви поспамим, ще ви излизаме всички от едно и също IP

03.04 2013 в 21:24

Абе платените писачи от всички партии, обединете се в някаква асоциация и без това умните хора ви се смеят! Какви домашни мрежи, какви офис мрежи и т.н. глупости, да ми обясняват, че 4-5-10 човека от къщи/офиса(по 5 РС у дома?!?!) седят и се карат или подкрепят анонимно в интернет през 1-2-10 минути?!
Полов член за всички платени писачи, независимо от позицията, която защитават!
ЗАЩОТО ДОКАТО ИМА ХОРА КАТО ВАС, КОИТО СИ ПРОДАВАТ МНЕНИЕТО И НАРОДА ЗА ПАРИ, ВИНАГИ ЩЕ СМЕ ЗЛЕ!
ПОДЛОГИТЕ, ПРОДАВАЩИ ЦЕННОСТИТЕ И ДОБРУВАНЕТО НА СТРАНАТА ЗА ПАРИ И НЕЗАИНТЕРЕСУВАНИТЕ ОТ БЪДЕЩЕТО СТЕ ЗА СЪД НАПРАВО!

02.04 2013 в 18:18

Браво offnews, вие сте достойните мъже на България !
Изобличавайте платените насекоми на Цвък и хунтата герб.
Изобличавайте платените медии продали се на герб за пари и влияние
С вас съм и ще ви подкрепям !

01.04 2013 в 13:31

Михаела, да не сте случайно Яни Янев :-) Или някоя платена с нашите данъци секретарка.

27.03 2013 в 00:23

Не е така. За тях е важно да изглежда сякаш са част от дискусията. Ако ги изолираш и осмееш губят credibility и се провалят.

26.03 2013 в 20:21

Не искам да казвам голяма дума,но понеже в момента работя именно в тази сфера...Владо има стотина методики за промяна вида на IP адреса.Да не говорим,че другарите от Поднебесната Империя,както и тези от Другата Империя от Изток имат дори готови продукти по темата за промяна не само на адреси,но на цели мрежи,техния статут.Последния хит,с който се сблъсквам е да се дублират цели активни директории в паралелни сървъри.Шанса да ги заковете приятелю е изключително малък за съжаление.Много ми се иска да ти помогна,но засега дори идеите са обвързани със самите доставчици,при които 90% от персонала са си параксаланс "ламета".
А за многото акаунти и прочие....е сега за спорта мога да създам точно 100 юзъра,които да оперират през динамични адреси от преработен рутер,а реално да е само моята скромна персона.Така че...остави ги тия да пасат,оправия няма.Имаш чудесен сайт,дерзай,гордея се,че те познавам!!!

26.03 2013 в 19:54

МИЛЬЦЬОНЕРИ- БЕКАПИСТИ, ПРОЧЕЛИ " ВИНЕТУ "! КОГАТО ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ПОСТ ОТ ЕДНО IP С РАЗЛИЧНИ НИНЕЙМИ - BANNED!

26.03 2013 в 17:49

А иначе за платените коментатори съм абсолютно съгласен, тяхната работа в момента се вихри основно във фейсбук, но и във "вражески" сайтове като Бивол, медиапул, този и подобни. Съгласен съм и, че това е повод за гордост :)

26.03 2013 в 17:47

Похвално, но технически неиздържано.
Нормално всички компютри в една домашна или фирмена мрежа излизат навън под едно и също IP. Така е с всичките ни 5-6 компютъра вкъщи (където е също така нормално да защитаваме и еднакво мнение с коментарите си). Така е и с всички компютри в работата ми, десетки компютри.

Имаше един период, в който всички клиенти на БТК ADSL излизаха от едно и също IP.
Добре е да се следят тези неща, но това все още не е доказателство за изобличаване.