И ДПС иска парламентарна комисия за казуса "Бисеров"

Елица Мартинова 27 ноември 2013 в 10:12 2144 0

Лютви Местан и Христо Бисеров, Снимка: БГНЕС, Архив
Лютви Местан и Христо Бисеров, Снимка: БГНЕС, Архив

 

ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия, която да разгледа фактите и обстоятелствата около оттеглянето на бившия зам.-председател на 42-рото Народно събрание Христо Бисеров.

Това обяви от пленарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан.

От ГЕРБ настояват анкетната комисия да проучи дали някой е предупредил Христо Бисеров, че срещу него ще се води разследване.

"Да се разгледат случаите кой предупреди на практика Христо Бисеров да си подаде оставката и това наказателно производство да се води не срещу зам.-председателя на Народното събрание, не срещу председателя на правната комисия и зам.-председателя на ДПС, а срещу гражданина Бисеров. Има ли изтичане на информация от българските служби за сигурност и ако има, довело ли е до прикриване на данни, важни за наказателното прозиводство", обясни предложението на парламентарната си група Емил Радев от ГЕРБ.

Той изтъкна, че Бисеров е един от видните политици на Прехода и заяви, че ако бъде създадена, комисията трябва да проучи има ли лобизъм в законодателните инициативи на Бисеров.

От ГЕРБ настояха гласуването за създаване на комисията "Бисеров" да бъде вмъкнато като първа точка в седмичната програма.

След Радев на трибуната излезе Лютви Местан. Той съобщи, че ДПС ще подкрепи идеята на ГЕРБ за комисията, но не и искането им за разместване на седмичната програма.

В крайна сметка депутатите приеха предложението на ГЕРБ и обсъждането по създаване на анкетна комисия за казуса "Бисеров" ще влезе в пленарна зала.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!