Христо Иванов: По-разумна беше формулата кабинет с неутрални фигури. Ще подкрепим, но без наши министри

Днес ''Да, България'', ДСБ и ''Зелено движение'' решават дали ще подкрепят кабинет ''Денков-Габриел''

Ружа Райчева 25 май 2023 в 11:24 3268 1

Христо Иванов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Христо Иванов в Народното събрание

Считахме, че в тази ситуация е по-разумно да се стъпи на формулата с кабинет с неутрални фигури. Мисля, че е логично, когато предложиш една формула, да се придържаш към нея, нали така?

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание по повод формирането на проектокабинета на ПП и ГЕРБ. По-рано днес акад. Николай Денков коментира, че ГЕРБ искат още министри в проектокабинета, който ще бъде излъчен с втория мандат.

"Нашата препоръка и предпочитание беше за изцяло управление от експерти, но ние разбираме, че е много важно да има правителство, така че най-вероятното ни решение е, че няма да участваме със свои политически представители, но ще дадем политическа подкрепа за този кабинет", каза той. 

Христо Иванов подчерта, че преговорите за състава на кабинета още текат и че затова той може да говори само от гледна точка на "Да, България". Тази вечер се очаква да се проведат националните съвети на "Да, България", "Демократи за силна България" и "Зелено движение". 

Иванов подчерта, че окончателното решение ще бъде взето, когато се види окончателният състав на проектокабинета. 

"Не сме особено въвлечени в разговорите за състав, затова не мога да дам повече информация за имена", каза още Христо Иванов и напомни, че решението на "Да, България" е, че трябва да има кабинет с втори мандат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1047

1

Ivetcheto

26.05 2023 в 14:06

тази лисица - коня в реката няма да си остави
 
X

Подкастът на OFFNews