Денков: ГЕРБ искат още министри, но ние имаме правила - списъкът да излъчим ние

ДПС засега не са канени на разговори, заяви Мустафа Карадайъ

Ружа Райчева 25 май 2023 в 09:48 5106 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Николай Денков

ГЕРБ са поискали да имат и други министри освен Мария Габриел в кабинета с "Продължаваме промяната".

"Не сме се договорили още. Нека да имаме всичко да е готово, до едно да са имената включени в списъка. Разбира се, че има желание от страна на ГЕРБ за още министри, но ние имаме правила - разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас", заяви акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" (ПП) в кулоарите на Народното събрание. "След това, ако има промени, трябва да бъдат утвърдени и от двете страни", подчерта той и добави, че няма представа кога ще бъде връчен вторият проучвателен мандат. 

По-рано съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов обяви, че по-късно днес ще се проведе заседание на изпълнителния съвет на "Демократи за силна България" (ДСБ). 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че те засега не са били канени на разговори ГЕРБ или ПП, като няколко пъти акцентира върху думата "засега":

"Ние засега не сме поканени на разговори и засега не участваме за съставянето на това правителство. Засега и ние наблюдаваме процеса и да видим докъде ще стигне."

По думите му положителното нещо в тази ситуация е, че се върви към преодоляване на политическата криза и решаване на проблемите на хората. "Виждате, че всеки ден нещо се мени, нещо се случва. Нека не предпоставяме неща, за да не навредим на процеса", каза още Карадайъ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!