Христо Иванов: Ние живеем в ерата на Тръмп. Няма да се върне ерата на Клинтън

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2020 в 21:29 6510 6

Независимо кой ще спечели изборите в САЩ, страната ще остане сериозно разделена, светът е дълбоко променен. A България има възможност да се адаптира към тази промяна чрез европейските средства, които ще дойдат по линия на плана за възстановяване, коментира пред bTV съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

“България трябва да си даде сметка, че се намираме в един свят, изпълнен с огромни неизвестности – много по-сериозни разделения, отколкото изглеждаше допреди няколко години, една нова Студена война между Америка и Китай, която, който и да спечели, няма да изчезне, тотално променена ситуация на сигурността, тотално променена ситуация на комуникацията в обществата, защото в крайна сметка Тръмп е феномен на социалните мрежи”, посочи Иванов.

“Ние живеем в ерата на Тръмп. Няма да се върне ерата на Клинтън – този свят, в който имаше правила и Америка беше глобалният полицай”, каза още той.

По думите му средството за адаптация към световните промени е именно представеният миналата седмица проект на план за възстановяване, по който България ще получи над 12 млрд. лв. Той критикува предложения проект заради липсата на ясна и смела визия затова как да изглежда България и заради липсата на решения по основния проблем пред страната – демографския срив и необходимостта от инвестиции в хората.

“Това е една салата от клишета. Това е негодно предложение, там няма ясна визия. Реформите, за които става дума, са изброени накрая на документа и са абсолютно несвързани с цялото му съдържание. Този документ представлява един шопинг лист, т.е. администрацията е седнала, видяла е нещата, от които знае как се краде, видяла е нещата, които не са свършени за два програмни периода, и всичко това го е набутала в един списък. Държим се като човек, който е получил купон от някой магазин и може да си купи някакви неща с намаление, без да е сигурен дали те са това, което задължително му трябва, за да си промени живота”, заяви Христо Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" припомни натиска, който формацията оказа, за да се стигне до това Томислав Дончев да представи плана и заяви, че “сега ще ги натискаме радикално да променим философията на плана”.

“Ако ние сега, тези месеци, не поставим основите за това тези пари да бъдат инвестирани в модернизацията на България, те ще бъдат профукани. И такива пари нашето поколение и следващите поколения може и да не видят”, каза още Иванов.

На въпрос за протестите в страната той посочи, че демонстрациите ще продължат пред Съдебната палата, защото формацията не се е отказала от това да иска оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

6

Jinx

05.11 2020 в 21:14

Спрете да го тиражирате тоя... Дразни повече от здравния министър...

1000

5

GoGo84

05.11 2020 в 16:59

Гледам Тръмп губи :)

8000

4

leomesi

05.11 2020 в 15:38

Христо голямо умозаключение си направил, направо нямам думи. Ама дали пък не живеем в ерата на Байдън вече...И Тръмп да е минало

3129

3

zuljin

05.11 2020 в 09:54

От има няма 25 години, САЩ е в ерата на ДЪНОКОПАНЕТО!!!
Нито ми липсва "световния жандарм", нито измислените им правила, които те първи нарушават...

94

2

Sashkavas

04.11 2020 в 22:36

Добрата новина е, че не живеем в ерата на Ристьо и не се очертава да живеем в нея. Но определено досега живяхме в деситиелетието на Боко.

1999

1

Egocentric Eccentric

04.11 2020 в 21:45

Мога, ако някой се интересува да цитирам коментатори, които най-общо твърдят, че ерата на Тръмп е само логичното продължение на ерата на Клинтън и всъщност Клинтън е пионерът на популизмът и правене на политика по социологически проучвания.