Христо Иванов не иска да е премиер. ДБ има няколко души за поста

OFFNews 19 септември 2020 в 22:29 7083 4

Христо Иванов, съпредседател на Демократична България

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов не иска да е следващият премиер на България. Въпреки това политическата формация има няколко варианта за министър-председател, стана ясно от думите му в интервю за Дарик радио. Иванов уточни, че сред тях има и политически, и експертни фигури.

"Демократична България" е готова да управлява, но с поведението си извън парламента е показала, че може да бъде и изключително ефективна опозиция. Като пример той даде протестите, които започнаха след акцията му при летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата му криза. Представете си какво ще стане в Народното събрание, ако някой си позволи да прави управление на промяната без наше участие - ще му се стъжни животът", каза Иванов.

"Кой ще управлява - казва избирателят, не аз. И нека свикнем с това. Не казва Бойко Борисов кой ще управлява", посочи  още той.

Според него в момента цялата българска политическа система се променя: "Не знаем с каква програма, с какви хора ще се появи и ще излезе от своето мълчание Слави Трифонов, не знаем как ще изглежда БСП след гражданската война, която минава в решителен етап там, не знаем как ще започне да изглежда Мая Манолова - какви хора и каква програма ще застане зад това нещо, Цветан Цветанов знаем ли как ще изглежда неговата формация."

По думите на Христо Иванов в момента има две ясни формации - „Демократична България“ и ДПС, а „всичко останало е или в ремонт, или в много сериозно метаморфоза, или в процес на възникване“.

Българският главен прокурор трябва да бъде поставен обратно в онази система, при която власт власт възпира, коментира Христо Иванов и добави, че решението е главният прокурор да стане подотчетен на парламента, без обаче да става част от изпълнителната власт - да бъде избиран с мнозинство в парламента, да бъде освобождаван и да се отчита пред парламента за прилагането на държавната наказателна политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

4

Jinx

23.09 2020 в 21:39

Хахахахаха! Много е заблуден Ицо, ако си мисли, че ще може дори да се приближи до кабинета

3810

3

Пенчо бре

21.09 2020 в 16:36

" — Орден ли? — зъбеше се той. — Нека ги раздават. Аз не желая никакъв орден. Вземат ти ателието, пък после те награждават с орден!

И Стоян Белопопски се заканваше, че ще върне ордена, макар че никой не беше го наградил и нямаше намерение да го награждава."

Орден - Светослав Минков

4015

2

No matter what

21.09 2020 в 13:17

Това поредната ПР тактика на Иванов. Да покаже на народа колко е отговорен, а всъщност той всичко дава пак да си е във властта.

1894

1

Sashkavas

20.09 2020 в 10:15

Маджо таки ли каза Ице или смени тревата ? В парламента дето без теб не може, летящи розови слончета и амаше ли, и какво стана като се събуди ?